Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Позволени рецепти за сладкиши по време на пост
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:15 / 19.03.2024Коментари (0)1096
©
Вчера започнаха Великденските пости и много българи ги спазват. Лишението може и да не бъде толкова трудно, особено за хората, които обичат да си похапват нещо сладичко. Има достатъчно възможности да си приготвим сладкиш, без да нарушим поста. Ето някои от тях.

Постни бисквити

Необходими продукти: 110 мл царевично олио, 110 мл сок от портокал, 150 г захар, 250 г. бадеми /обелени и смлени/, 2 бр. прах ванилия, 1/2 ч.л. амонячна сода, кора от портокал /настъргана/, щипка сол, брашно - колкото поеме.

Начин на приготвяне: Разбийте с миксер захарта, портокаловият сок и олиото. Добавете към това смлените бадеми и лимоновият сок, в който преди това сте поставили лъжичката амонячна сода. Поръсете с прахчето ванилия и щипката сол.

Разбъркайте сместа добре и добавете брашното. Замесете тесто, което след това трябва да разточите на кора и да изрежете от него бисквитите в желаната от вас форма. Наредете ги в предварително намазана с мазнина тавичка и на загрята фурна /180 градуса/.

Сладкиш с ябълки:

Необходими продукти: 3 ч. ч. настъргани ябълки, 1 1/2 ч. ч. захар, 1 ч. л. сода, 1 ч. ч. растителна мазнина, 1 ч. ч. ситно нарязани орехови ядки, 1 ч. л. бакпулвер, 3 ч. ч. брашно.

Начин на приготвяне: Разбъркайте добре всички съставки. Изсипете ги в тавичка, която предварително сте посипали с брашно. Поставете я във фурната и печете на около 200 гр., а след това разрежете сладкиша и поднесете.

Грис халва

Необходими продукти: 1 ч. ч. грис, 1 ч. ч. захар, 1 прахче ванилия, малко олио, вода около 600 мл.

Начин на приготвяне: Сгорещете олиото в подходящ съд и добавете към него гриса. Бъркайте непрекъснато до получаването на златист цвят. Отделно разтворете захарта и ванилията в гореща вода и внимателно, на съвсем тънка струйка, започнете да изливайте водата върху гриса.

Не забравяйте да бъркате енергично през цялото време. След като се сгъсти, може да свалите от огъня и да изсипете грис халвата в подходящ съд. Изчакайте да се охлади и поднесете нарязана на парчета.

Рецептите са на gotvach.bg.

Още по темата: общо новини по темата: 225
11.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Почина Лиъм Пейн
България и Войната в Украйна
Влизането на България в Шенген
51-ото Народно събрание
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: