Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Преди е мизерствал, днес е най-високоплатеният шоумен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:27 / 20.10.2024Коментари (1)210
©
Димитър Рачков е един от най-обичаните родни актьори и тв водещи вече повече от 15 години. Роден е на 18 септември 1972 г. в Бургас. Завършва средното си образование в ПГСАГ "Кольо Фичето" с паралелка геодезия. Съдбата обаче го отвежда по различни пътища. 

От малък проявява артистичния си талант и иска да се изявява на сцена. През 1995 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. Преживява много трудни моменти в професионалния си живот, но с упоритост и труд успява да се изкачи на върха.

Като млад актьор мизерства, заплатата му в театъра е 100 лева

От 1996 до 1998 г. Рачков работи в Cливенския драматичен театър "Стефан Киров". Заплатата му е 100 лева и откровено мизерства. Налага се да бачка на две места, за да се издържа. По време на гладните години, когато театралните салони са почти празни, се замисля да емигрира и да бере портокали в Гърция. Търси варианти да замине и за Англия. После обаче размисля и остава в театъра, въпреки мизерното заплащане. 

Все пак е завършил актьорско майсторство и сцената е голямата му любов. "Имало е случаи, когато в представление сме участвали 15 актьора, а в залата е имало едва 12 души публика. Бяха тежи години за всички, но ние, актьорите, като по-чувствителни, бяхме много оклюмали", връща лентата на спомените водещият. Той е доволен, че днес ситуацията е много по-различна и интересът към родния театър расте.

С първия хонорар си купува касетофон и мобифон

Актьорът е живял доста скромно преди да стане популярно лице. Казва, че всичко, което е спечелил, е постигнато с честен труд. "Минал съм през всичко. Нямам един изкаран лев от далавера. Няма какво да крия и от какво да се срамувам. Помня и първия си хонорар - с парите си взех касетофон и мобифон", разказва водещият на "Пееш или лъжеш“. 

Случвало се е, докато играе в Сливенския театър, всяка вечер да пътува до Варна, където репетира пиесата "Американски бизон" с режисьора Пламен Марков. Рачков стои до 4 часа сутринта в кабинката на портиера на театъра и после чака нощния влак, с който се придвижва до морската столица. Въпреки че е зает почти денонощно през този период, артистът не чувства умора, а по-скоро удовлетворение от добре свършената работа.

Носи си талисман за късмет в джоба

Рачков не крие, че вярва в различни суеверие, част от които вече е преодолял. Като млад обаче има какви ли не ритуали за късмет. В студентските години живее при роднини в "Младост". Слиза на Орлов мост и върви пеша до НАТФИЗ - от суеверие ходи само по единия тротоар. Мисли си, че ако мине на отсрещния, ще го скъсат на изпит. Сега осъзнава, че това е голяма глупост. И до ден днешен обаче се прекръства, преди да излезе на сцена. Набожен е. По празници редовно пали свещ в черква. Носи си и талисман в джоба - подарък му е от скъп човек.

Пребива се жестоко по време на работа

Повечето актьори са имали инциденти по време на работа и Димитър Рачков не прави изключение. Докато снима един от епизодите на "Господари на ефира" се качва да танцува върху стъклена маса. Не се съобразява обаче и подскача доста силно, вследствие на което стъклото се чупи. За щастие, тогава се разминава без сериозни последствия.

Комикът се пребива по-сериозно, когато лекоатлетката Ивет Лалова му гостува в "Забраненото шоу на Рачков". Правят хумористичен скеч и водещият уж трябва да се състезава със спортистката. Идеята е тя да тренира, докато той яде сандвичи. Гръмва пистолетът за старт на "състезанието" и Митко се юрва да бяга, без да е загрял и с пълен стомах. Няколко метра преди да финишира кракът му рязко изпуква и усеща силна болка. Впоследствие се оказва, че има 5 скъсани мускула. Ходи дълго време на рехабилитация и доста се пази, докато се възстанови.

Има правило да не ухажва колежки (изключение е Мария Игнатова)

Комикът спазва желязното правило да не смесва личния и професионалния си живот. Въпреки че е заобиколен от красиви жени в работата си, не се изкушава да ги ухажва. Смята, че не е редно. Изключение прави единствено Мария Игнатова, с която имаха 8-годишна връзка и работиха заедно в "Господари на ефира". Сега пък са водещи на шоуто "Пееш или лъжеш". 

"Оценявам женската красота, но държа да имаме абсолютно приятелски и професионални отношения. Е, навремето се случи с Мария Игнатова, но живот – какво да правиш! Понякога става така – двама души се срещат, раждат се емоции и нещата тръгват, без да се замисляш", разсъждава звездата.

Иска още едно дете

Рачков има пълнолетен син от сценаристката и актриса Христина Апостолова.  Момчето носи името на баща си и е най-голямата му гордост. Тази година Димитър-младши завърши средното си образование и замина за Париж да учи интериорен дизайн. Актьорът неведнъж се е замислял за още един наследник. "Защо не?! Не е изключено. Ако не съм одъртял много. От нищо не бягам. В България, за съжаление, разсъждаваме доста погрешно. Искаме първо да се реализираме професионално, да се стабилизираме финансово и чак тогава да мислим за деца. Затова и населението ни постоянно намалява", коментирал е Рачков.

Докато беше с доста по-младата от него силиконова блондинка Анита Димитрова, редовно се появяваха слухове, че очаква бебе. Артистът не говори често за личния си живот и не е ясно дали в момента има нова жена до него.

Бори стреса със стрелба по глигани

Актьорът бори напрежението от работните ангажименти със стрелба по диви животни из Балкана. По думите му ставал все по-добър. Когато графикът му позволява, отскача до родното място на майка си - Твърдица. Там има къща, в която се откъсва от суетата на шоубизнеса. "В момента, когато вляза в гората, цялата ми тежест от града изчезва. Ставам по-лек. Намерих си хоби, отдушник – лова. Не заради убиването (аз ходя само за глигани), колкото заради природата, заради ходенето. Зареждащо е. Общуваш си със съвсем различни хора, не от твоя кръг. Ние, актьорите, страшно се капсулираме помежду си. Виждаме се с хора само от нашите среди, а това не е хубаво, не е полезно. Ловците са хора с различни интереси и професии. На обяд всеки има истории, много е разпускащо", разказвал е водещият, който влага голяма част от свободно си време в хобито си.

В добри отношения е с брат си

Години наред Димитър Рачков беше в напрегнати отношения с брат си Петър, който лежа в затвора в Бургас заради търговия с наркотици. Двамата дълго време не си говориха, но сега са в добри отношения. Петър вече си е излежал присъдата, на свобода е и работи почтено и легално, напълно загърбил предишния си начин на живот.

На сцената е винаги усмихнат, но в живота е по-скоро сериозен

Хората очакват от Рачков винаги да е усмихнат и позитивен, защото е такъв на сцената, но в живота е по-скоро сериозен. В големи компании често си мълчи и озадачава околните с поведението си. Мислят си, че нещо му има, че е тъжен или болен, а всъщност артистът предпочита просто да наблюдава и да си почива. Като по-млад Митко много се съобразява с мнението на другите, но вече не го прави и гледа себе си. Смята, че така е правилно и му помага да се съхрани. Иначе звездата, който изгря на сцената на Народния театър, мисли и за драматични роли, но смята, че режисьорите са му сложили етикет на комедиен актьор и не искат да експериментират.

Не е сключвал брак и не ще да се жени

Рачков е имал няколко сериозни връзки в живота си. Той излиза само с красиви жени, радва се пораснал син, но така и не стига до брак с никоя от дамите, близки до сърцето му. Против е тази институция и не вярва, че подписът променя отношенията между двама души към по-добро. "Ако ми беше предложи в подходящия момент, щях да приема", споделяла е Мария Игнатова, пише HotArena. Това обаче  не се случва. Актьорът е категоричен, че иска да има още едно дете, но за сватба и дума не може да става.

Още по темата: общо новини по темата: 2034
20.10.2024 »
20.10.2024 »
20.10.2024 »
20.10.2024 »
20.10.2024 »
20.10.2024 »
предишна страница [ 1/339 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не е луд, който яде баницата а този,който му я дава.Аз не бих дал,е в махалата е пълно с такива таланти-лаладжии.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Конфликт Израел-Газа
Избори в САЩ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Местни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: