Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Предложение за вкусни яйца от Шеф Джулиян
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:28 / 27.05.2024Коментари (0)1124
©
Тази седмица в рубриката "Денят като гозба“ на "Фокус" своите рецепти представя Шеф Джулиян. Той се занимава от 21 години с фокуси, с илюзионно изкуство и е бил ученик на великия Астор. Шеф Джулиян има втората по големина колекция от български илюзионен реквизит. От 5 месеца е шеф-готвач на изискания ресторант Нест.

Днешното предложение на шеф Джулиян е любима рецепта за яйца, която обичат да хпават за вечеря заедно с жена му.

Как приготвяте яйцата за вечеря?

"Ние си ги приготвим с чоризо, лук и чери домати и българско сирене, винаги българско сирене. Много обичаме" казва той.

Каква е последователността на вашата рецепта?

Чоризото се реже, който както му харесва. Примерно те се продават на наденички – една или две наденички, според зависи. Една наденичка горе-долу е за един човек. Реже се чоризото на шайби, една глава лук, пак на полумесеци. Това нещо се запържва всичкото.

Добовяме ли още нещо? 

"Скилидка чесън. Когато чоризото си пусне аромата, овкусява лука доста приятно. Когато това е готово - слагат се чери домати и малко домати от консерва, съвсем малко от соса, колкото да си пуснат. Овкусява се със сол, пипер. Чукат се шест яйца, примерно на две наденички с шест яйца. Това се разбърква и яйцата се слагат съвсем за малко вътре във фурната пак. Става невероятно!", казва кулинарят.

"Както е тиганът от котлона, с все тигана го пъхате вътре във фурната. Да стане като запеканка. Просто се разбъркват, да хванат малко яйцата и се пъха в загрята фурна на 200 градуса за около 5-10 минути, да се да сготвят. И отгоре вече, като се изкара от фурната, се поръсва сирене, магданоз – тук зелените подправки пак са до вкус", пояснява той.

Това е много лесно, вкусно наистина. Който обича чоризо, малко по-пикантно, и лук – става уникално.

Още по темата: общо новини по темата: 9
13.07.2024 »
25.05.2024 »
18.05.2024 »
16.05.2024 »
15.05.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Протестиращи нападнаха директора на Народния театър
Грипна епидемия обхвана страната
Зима 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: