ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Противно на очакванията: Хапването на повече сладичко ни прави раздразнителни и мрънкащи | ||||||
| ||||||
Постоянен апетит Ако постоянно жадувате за сладки храни и напитки, това може да означава, че консумирате твърде много захар. Изберете по-здравословни алтернативи като плодове, ядки и семена, за да ограничите апетита си. Енергийни сривове Консумацията на повече захар може да доведе до внезапни скокове и спадове в енергийните ви нива, което води до чести сривове през целия ден. Изберете сложни въглехидрати като пълнозърнести храни и бобови растения, които освобождават енергия бавно, за да поддържате енергийните си нива през целия ден. Наддаване на тегло Прекомерната консумация на захар може да допринесе за увеличаване на теглото и да увеличи риска от затлъстяване. Наблюдавайте приема на захар и изберете варианти с ниско съдържание на захар, когато е възможно. Съсредоточете се върху балансирана диета с достатъчно протеини и фибри. Храносмилателната ви система не работи добре Подобно на акнето, лошото храносмилане може да възникне поради множество причини. Независимо от първопричината, експертите казват, че диета с високо съдържание на захар не може да спомогне за това. Твърде много захар може да намали разнообразието на микробиома на червата ви само за една седмица, според проучвания върху плъхове и мишки. Даването на животните на захарен разтвор, подобен на повечето безалкохолни напитки, не само намалява добрите бактерии в червата им, но също така позволява на вредните бактерии да процъфтяват, пише "Аз жената". Консумацията на много захар и безалкохолни напитки е свързана с високи нива на възпалителни заболявания на червата като улцерозен колит. Зеленчуците и храните с високо съдържание на фибри, от друга страна, имаха защитен ефект. Но ако ядете храни с много добавена захар, е вероятно да ви липсват някои други важни хранителни вещества за здравето на червата и цялостното благосъстояние. Кожни проблеми Твърде много захар може да наруши производството на колаген и еластин в кожата ви, което води до акне, бръчки и други кожни проблеми. Намалете приема на захар и увеличете консумацията на богати на антиоксиданти храни като горски плодове и листни зеленчуци, за да поддържате здрава кожа. Често боледуване Високият прием на захар може да отслаби имунната ви система, което ви прави по-податливи на инфекции и заболявания. Включете цели, непреработени храни, богати на витамини и минерали, в диетата си, за да подсилите имунната си система. Ограничете преработените храни и сладките напитки. Мрачно настроение Когато ядете захар, ще имате краткотраен прилив на енергия. След това обаче този прилив ще изчезне, оставяйки ви с много ниски нива на енергия. А това означава, че ще бъдете мрънкащи и раздразнителни. Разбира се, нездравословните храни могат да задоволят вкусовите ви рецептори и да ви направят щастливи за кратко време. Но те няма да се отразят добре на дългосрочното ви настроение. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Таксиметровите шофьори от Благоевград също се вдигнаха на протест
12:25 / 20.11.2024
Безопасен ли е креатинът за тялото ни?
17:29 / 20.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: