
ЗАРЕЖДАНЕ...
Пълнени агнешки гърди: Звездата на трапезата за Великден | ||||||
| ||||||
1/2 агнешка предна част (гърди с плешка), отрязана до ребрата 2–3 с. л. масло 2–3 връзки пресен лук или 4–5 глави стар лук 300–400 грама агнешки дроб 1 ч. ч. ориз 2–3 яйца (твърдо сварени) магданоз на вкус 1 ч. л. черен пипер сол на вкус 2-3 с. л. олио 1 с. л. червен пипер Вземете половинка от предната агнешка част - с гърди и плешка. С помощта на остър нож внимателно направете разрез между ребрата, така че да оформите джоб за плънката. Загрейте маслото в дълбок тиган и задушете нарязания лук до златисто. Добавете ситно нарязания сварен агнешки дроб. Разбъркайте добре и прибавете изчистения и измит ориз, нарязания магданоз, черен пипер и 2 чаши от бульона, в който се е варил дробът. Оставете да ври, докато оризът леко омекне (не трябва да е напълно сварен). Свалете от огъня и добавете ситно нарязаните твърдо сварени яйца. Посолете на вкус. С получената плънка напълнете внимателно разреза в агнешката плешка. Зашийте с конец, за да не изтича при печене. Намажете месото отгоре с малко мазнина, поръсете с черен пипер и леко посолете. Поставете месото в предварително загрята фурна и печете до златиста коричка и пълна готовност. Ако желаете, можете да поливате месото периодично със соса от печенето за още по-сочен резултат, пише Bulgaria ON AIR. |
Още по темата: | общо новини по темата: 78 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg