Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Разгледайте чудесата на Турция: 7 очарователни плажа, на които трябва да се насладите това лятото
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:26 / 16.07.2024Коментари (0)1310
©
Завладяващите плажове на Турция предлагат едно перфектното бягство от летните горещини. Жълтите пясъци и кристално чистите води създават скрит рай, обичан от местните жители. Всяко уединено място по крайбрежието има своя собствена история и всеки недокоснат залив е природно чудо, което чака да бъде открито.

Известни със своята зашеметяваща красота и спокойна атмосфера, тези плажове предлагат на пътешествениците уникално и необикновено изживяване, пишат от News18. От спокойните брегове на скритите заливи до оживения морски живот под вълните, тези крайбрежни убежища предлагат изобилие от преживявания, които да очароват посетителите.

Това са нашите 7 предложения за плаж, които Турция предлага:

1. Patara Beach - Patara, един от най-големите плажове в Турция, е идеалният избор, ако искате просто да се отпуснете на дълъг плаж с бял пясък. Простирайки се на 12 километра, има достатъчно място за дълги разходки по плажа и малко уединение. Ако все пак успеете да напуснете пясъка и морските гледки, разгледайте древния град, реките и лагуните в околността.

2. Kaputaş Beach - Достъпен по пътека от 200 стъпки, този атрактивен плаж бележи срещата на Каш и Калкан - две от най-популярните ваканционни дестинации в Анталия, които предлагат някои от най-зрелищните гледки към изгрева и залеза в Турция. Непринудени ресторанти, плаж с бял пясък и спокойно море допълват картината.

3. Çıralı Beach - Планините, заобикалящи сините води на Средиземно море, пресъздават плажа на Чирали със златист пясък. Известен със своята непринудена атмосфера и богата флора и фауна, Çıralı Beach привлича скромна популация от любители на природата и индивидуални пътници. Древните руини на Олимпос, обект на световното културно наследство, са наблизо, ако желаете да отидете по-далеч.

4. Kleopatra Beach - Този красив плаж в подножието на планината Тавър е лесно достъпен от града. Кафенетата и ресторантите са с изглед към белия пясъчен плаж и палмовите дървета на оживения плаж Клеопатра. Посетителите, които търсят по-активно изживяване на морето, могат да наемат разнообразие от оборудване за водни спортове.

5. Kabak Beach - На двадесет и пет километра от Олудениз, заливът Кабак във Фетие е цял свят. Ако пътувате с обществен транспорт, вземете автобуса Faralya от Фетие. Едночасовото пътуване с автобус спира на хълма над залива. Няколко минути пеша по-късно ще стигнете до плажа и тюркоазения залив. Спокойният плаж Кабак привлича любителите на природата и йога ентусиастите благодарение на своята изолация и тучна зеленина.

6. İztuzu Beach - Предпочитана дестинация за морските костенурки карета, този плаж, известен също като "Плажът на костенурките", се отличава с покрит с борове хълм на фона на плаж със златистожълт пясък и лазурни води. Образуван от срещата на река Далян и Средиземно море, плажът Изтузу е идеален за гмуркане с шнорхел, плуване, слънчеви бани и сърф. Има много малко сгради по протежение на плажа, което допринася за неговата привлекателност.

7. Ölüdeniz Beach - Разположен на пресечната точка на Егейско и Средиземно море, Олудениз се счита за едно от най-красивите места в света. Той е известен със своите тюркоазени води, бял пясък и планини, покрити с буйни гори, които се простират в ярко оцветеното море. Парапланер от Бабадаг ще предостави на посетителите още по-зрелищна гледка.

Още по темата: общо новини по темата: 994
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: