ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Сега е сезонът и не бива да го пропускаме: Имамбалдъ по стара турска рецепта - автентичен и неповторим вкус | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: – патладжани - 7 бр. тънки и дълги – олио - 150 мл – лук - 5 бр. – чесън - 1 глава млечен – розови домати - 5 бр. – алепски пипер - 1 ч.л. /pul biber/ – сол - 1/2 ч.л. + 1 ч.л. за оволване на патладжаните – черен пипер - 1/4 ч.л. Начин на приготвяне – Патладжаните се измиват много добре и се обелват на зебра. – Посоляват се и се оставят 30 мин. без да се потапят във вода и без да се разрязват на две половини. – След 30 мин. солта се изтръсква и патладжаните се измиват. – Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. – Запържва се 10 мин. в олиото на средна степен на котлона. Не се пържи на висока степен. – Чесънът се почиства и нарязва на ситно. – Доматите за ястието се измиват, обелват и нарязват на кръгчета. – Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно. След като лукът се е запържил, се прибавя чесънът, нарязаните домати, алепският пипер, солта, черният пипер и магданозът. Плънката се пържи още 10 мин., след което се сваля от котлона. Патладжаните се слагат в тава и се пекат, без да се добавя вода, 30 мин. на 200 градуса на вентилатор. След като се изпекат, патладжаните се сцепват по дължина и се пълнят с плънката.Пекат се пълнените патладжани 50 мин. на 200 градуса. Сервират се охладени на стайна температура и може да се насладите на ястието имамбаялдъ. Може да поднесете с турски хляб. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Таксиметровите шофьори от Благоевград също се вдигнаха на протест
12:25 / 20.11.2024
Безопасен ли е креатинът за тялото ни?
17:29 / 20.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: