
ЗАРЕЖДАНЕ...
Сега им е сезонът, стават бързо, не се лепят на ханша и са много вкусни | ||||||
| ||||||
Необходими продукти – тиквички - 4 бр. – яйца - 2 бр. – моцарела - 100 г настъргана – кашкавал - 100 г настърган – сол - 1 щипка – зехтин - 1 с.л. Начин на приготвяне Измиваме тиквичките и ги почистваме от дръжките. Разполовяваме всяка тиквичка по дължина. Слагаме около 1 литър вода в тенджера на котлона и я кипваме. Пускаме разполовените тиквички за 15 минути в кипящата вода и ги изваждаме и отцеждаме. След като се охладят, ги издълбаваме като лодки. Намазваме тавичка със зехтина и подреждаме вътре издълбаните тиквички. Вътрешността на тиквичките намачкваме в купа. Посоляваме и добавяме яйцата, кашкавала и моцарелата. Хубаво смесваме и пълним с тази смес тиквичките. Запичаме бързите пълнени тиквички на фурна на 200 градуса за 15-20 минути до златисто. Сервираме пълнените тиквички с яйца и сирене топли или студени. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg