Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Серийните убийци се раждат през ноември
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 07.09.2011Коментари (0)200
© в. "24 часа"
Ако желаете бъдещото ви дете, като порасне, да си отвори собствен зъболекарски кабинет, планирайте раждането му за декември. Но ако искате то да стане данъчен инспектор, тогава януари определено е най-добрият месец за появата му на бял свят.

До този извод са стигнали британски експерти от националната статистическа служба, цитирани от в. "Дейли мейл". Те анализирали рождените месеци на хора с 19 различни професии, като използвали данните от последното преброяване на населението на Острова.

Получените резултати показват статистическата вероятност за родените през различните месеци да успеят например като футболисти или зидари.

През януари са регистрирани най-много раждания на хора, които по-късно са станали домашни лекари или данъчни инспектори. Техният брой значително надвишава средния показател. В дъното на скалата за този месец съответно са работниците от металургията.

Родените през февруари имат по-големи шансове да успеят в изкуството като художници или скулптори.

Март определено е добър месец за пилотите.

През април и май обаче няма ясно изразена тенденция. През тези два месеца почти еднакво са представени различни професии.

През летните месеци е по-малко вероятно да се родят бъдещи футболни звезди. Същото важи и за доходоносните професии на лекаря или стоматолога.

Августовските бебета може да се реализират в строителството като зидари. Ако са родени в САЩ, може да опитат късмета си и като президенти на страната.

Спортна знаменитост или кариера като физик е съдбата за родените през септември. За това шансовете са много над средните.

Ако рождената ви дата е през октомври, би трябвало да се радвате на по-дълъг живот от средното.

Не дразнете хората, изплакали за първи път през ноември. Няма как да знаете дали пред вас не е някой сериен убиец, каквато възможност според британските статистици никак не е изключена.

Някои позиции като изпълнителни директори на големи фирми и агенти по сделки с имоти са разпределени равномерно през цялата година. Деца, родени през септември, имат изразено предимство спрямо тези през август в първите години на образованието си. Специалистите обясняват това с факта, че те са родени в началото на учебната година и често са най-големите в класа.

Въпреки тези тенденции трудно може да бъде намерено научно обяснение за връзката между рождения месец и специфичните здравословни проблеми.

Според британските изследователи месецът, през който са родени бебетата, може да се отрази както на нивото на тяхната интелигентност, така и на продължителността на живота им.

Децата, които са се появили на бял свят през пролетта, са изложени на по-голям риск от множество болести, сред които астма, аутизъм, шизофрения и алцхаймер. В училище те имат по-ниски резултати от съучениците си, които са родени през другите сезони.

Изследванията показват, че много от различията са свързани със склонността на майката да се излага на слънчевите лъчи по време на бременността. Слънчевите лъчи ускоряват производството на витамин D в организма. Липсата му в първите месеци от живота може да има дълготрайни ефекти по-късно.

"Това са малки, но много, много ясни ефекти - казва Ръсел Фостър от университета в Оксфорд. - Аз не давам вяра на астрологията, това са глупости. Но ние не сме имунизирани срещу намесата на годишните сезони."

"Изглежда абсурдно месецът, в който е роден човек, да определя шансовете му в живота - смята Фостър. - Но колко дълго ще живее, колко висок ще бъде, колко добре ще се справя в училище, какъв ще е индексът на телесната му маса като възрастен и какви заболявания може да развие - всичко това вероятно до известна степен е свързано с времето през годината, когато е излязъл от утробата на майка си."

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: