Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Манчев с изненада в "Черешката", сам учи участниците как се готви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:33 / 05.01.2025Коментари (0)308
© NOVA
В студиото на "Събуди се“ топ готвачът разказва за уроците на най-добрите, за равносметките на новата година, за именните дни и изненадващите нови епизоди на "Черешката на тортата“.

Следващата седмица в новите епизоди на "Черешката на тортата“ шеф Манчев ще избере някои от рецептите на участниците и ще им покаже негов прочит на същите.

"Ще им покажа как аз бих я приготвил. Така прибавям една добавена стойност към рецептите, които те са сготвили. Ще кажа на всеки поотделно какво е моето мнение за всяка рецепта. Това е нещо ново, което вкарваме в предаването. От друга страна, всяка рецепта носи със себе си едно вдъхновение и ново изживяване. Така че е хубаво храната да ти дава този стимул, тази перспектива в душата. За да може, когато седне на масата, човек да се чувства доволен от това, което е направил. Участниците ще покажат себе си чрез храната, а аз, виждайки тяхното отношение, мога само да коригирам тяхното готвене.“

Неговата последна книга "Черешките от "Черешката на тортата“ е поредното вдъхновение за хората, които искат да се занимават с готвене.

"В книгата има много интересни рецепти, а по този начин хората могат да опитат много различна храна. В предишната си книга "Мечти и кошмари“ описва цялата си кулинарна история. Много хора, след като са я прочитали, са се вдъхновявали от целия път. Защото зад всеки успял човек има дълъг път, който той е извървял. Понякога някои хора мерят по кората, а не по съдържанието. Така че това, което съм отразил в книгите, показват моят кулинарен път. Те дават и пример за това как човек би успял в определена област“, споделя шеф готвачът.

Шеф Манчев споделя, че баща му и баба му са хората, които го насочват към кулинарната професия. Започва от най-ниското ниво като помощник готвач, бута колички, зарежда стока. Търсил е съвета и примера на по-опитните от него. През годините това му дава стремеж. След като завършва висшето си образование и заминава за Швейцария.

Там за него се случва най-голямата промяна, защото вижда как професионалисти в сферата на кулинарията, които се отнасят абсолютно професионално към всеки един детайл от работата.

"Това създава перспектива, в която виждаш, че всичко зависи от теб и от твоя път! Не съм предполагал, че кулинарията ще се развие толкова бързо в България. Това е един отрасъл, който се разви много бързо за много кратък период от време. Защото хората се отвориха към света, пътуват, виждат различни храни и продукти. Ако приемем, че преди 20 години емблемата беше кебапче, пържола и ракия, в момента хората търсят винен туризъм, културен туризъм, свързан с храна. Хората вече са по-взискателни, имат повече критерии. А това означава по-голяма отговорност за нашата работа!“, категоричен е той.

Още по темата: общо новини по темата: 3335
06.01.2025 »
06.01.2025 »
06.01.2025 »
06.01.2025 »
06.01.2025 »
06.01.2025 »
предишна страница [ 1/556 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
51-ото Народно събрание
Поскъпване на хранителните продукти
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: