ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Манчев с изненада в "Черешката", сам учи участниците как се готви | ||||||
| ||||||
Следващата седмица в новите епизоди на "Черешката на тортата“ шеф Манчев ще избере някои от рецептите на участниците и ще им покаже негов прочит на същите. "Ще им покажа как аз бих я приготвил. Така прибавям една добавена стойност към рецептите, които те са сготвили. Ще кажа на всеки поотделно какво е моето мнение за всяка рецепта. Това е нещо ново, което вкарваме в предаването. От друга страна, всяка рецепта носи със себе си едно вдъхновение и ново изживяване. Така че е хубаво храната да ти дава този стимул, тази перспектива в душата. За да може, когато седне на масата, човек да се чувства доволен от това, което е направил. Участниците ще покажат себе си чрез храната, а аз, виждайки тяхното отношение, мога само да коригирам тяхното готвене.“ Неговата последна книга "Черешките от "Черешката на тортата“ е поредното вдъхновение за хората, които искат да се занимават с готвене. "В книгата има много интересни рецепти, а по този начин хората могат да опитат много различна храна. В предишната си книга "Мечти и кошмари“ описва цялата си кулинарна история. Много хора, след като са я прочитали, са се вдъхновявали от целия път. Защото зад всеки успял човек има дълъг път, който той е извървял. Понякога някои хора мерят по кората, а не по съдържанието. Така че това, което съм отразил в книгите, показват моят кулинарен път. Те дават и пример за това как човек би успял в определена област“, споделя шеф готвачът. Шеф Манчев споделя, че баща му и баба му са хората, които го насочват към кулинарната професия. Започва от най-ниското ниво като помощник готвач, бута колички, зарежда стока. Търсил е съвета и примера на по-опитните от него. През годините това му дава стремеж. След като завършва висшето си образование и заминава за Швейцария. Там за него се случва най-голямата промяна, защото вижда как професионалисти в сферата на кулинарията, които се отнасят абсолютно професионално към всеки един детайл от работата. "Това създава перспектива, в която виждаш, че всичко зависи от теб и от твоя път! Не съм предполагал, че кулинарията ще се развие толкова бързо в България. Това е един отрасъл, който се разви много бързо за много кратък период от време. Защото хората се отвориха към света, пътуват, виждат различни храни и продукти. Ако приемем, че преди 20 години емблемата беше кебапче, пържола и ракия, в момента хората търсят винен туризъм, културен туризъм, свързан с храна. Хората вече са по-взискателни, имат повече критерии. А това означава по-голяма отговорност за нашата работа!“, категоричен е той. |
Още по темата: | общо новини по темата: 3335 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/556 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Виктор и Беба се събраха
11:48 / 05.01.2025
Ограбили Диляна Попова
21:41 / 05.01.2025
Земетресение и в Гърция
22:42 / 05.01.2025
Мъжко хоро се изви в ледените води на река Тунджа
08:50 / 06.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: