Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Сигнал" заби химна в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 11.09.2011Коментари (0)272
Националният химн в рок вариант бе епичният край на първия метъл фестивал в Разлог, който разлюля Пирин в топлата петъчна вечер. Музикантите от "Сигнал" подлудиха феновете с щурото си изпълнение на сцената на централния площад в града.

Данчо Караджов и компания бяха кулминацията и заключението на феста. Те забиваха най-известните си парчета повече от час, но това не бе достатъчно на метъл маниаците, които крещяха "Още". Музикантите на Караджов демонстрираха умения с няколко сола на едни от най-запомнящите се рифове на Metallica в Enter Sandman и Smoke on the Water на Deep Purple, последвани от българския химн.

Разложани, чийто град е най-новият член на разрастващата се мрежа от рок селища у нас, получиха благоговението на природните стихии за провеждането на фестивала за разлика от амбициозния "Елевейшън", който съкрати програмата си наполовина заради жесток вятър.

Стартът на първото издание на "Рок в Разлог" само с БГ звезди, организиран от общината, бе даден в 20 ч със "зайците" от "Но Фреймс". Със самочувствие и младежки бунт петричаните пуснаха сериозна заявка за достойно младо рок поколение. Дори Васко Кръпката, импровизирано конферансие на събитието, посъветва феновете да запомнят името на групата, защото ще го чуват често в бъдеще. Вокалистката Снежина се осмели да изпее Highway to Hell на AC/DC и Smells Like Teen Sirit на Nirvana. Гласът й се приближаваше на моменти до оригиналите на Бон Скот и Кърт Кобейн.

"Но Фреймс" обаче запалиха рок огъня в Разлог с авторските си парчета "Баба Яга", "Кисело мляко", "Нервни бабички".


Една от любимите "млади" рок групи на България "Силует" се качи на сцена след младоците. С доста стаж зад гърба си и два готови албума вторият още неиздаден, дамско доминираната група рязко смени атмосферата със сериозни рифове. Публиката пощуря на здравия рок в неравноделен размер на парчето "Амстердам". Трите красиви и нежни дами не позволиха на никого дори да си помисли, че отстъпват по нещо на момчетата от групата. Зад бас китарата развяваше дългите си плитки ала Аланис Морисет Мария Дюлгерова, двигателят на бандата, на която може да завиди и богоравният Леми Килмистър, само да имаше шанса да я види. От струните на цигулката пък рокаджийски тонове изтръгваше Михаела Ненова, а зад клавишите беше кристалният вокал на Мариана Добрева. Над соло китарата в "Силует" свещенодейства един от двамата представители на силния пол Богдан Димитров, а зад барабаните бе Мартин Профиров.

С бурни възгласи феновете приветстваха и Васко Кръпката с "Кръпка Блус бенд". Старият хипи вдигна всички на крака, а децата дори се качваха при него на сцената с вечни парчета като "Няма бира", "Блус за фолксваген бус".

Бира обаче имаше, и то в изобилие, пък и на цени, на които софиянци трудно повярваха - 1.30 лв. за половин литър. Рекламните материали на фестивала също бяха достъпни, тениските вървяха около десетина лева. Значките бяха по 2 лв., а огромни плакати с масивни рамки се търгуваха за 30-35 лв. (без рамката - 9 лв.).

Рокаджиите продължиха купона в местния метъл клуб Motorhead.

Източник: standartnews






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: