Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
След 20 години тя се завърна с бляскаво шоу
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:34 / 18.06.2024Коментари (0)981
"Нямаше ме на сцената 20 години, но всяка година съпругът ми Георги Вълканов ми подаряваше песен след песен. Благодаря ти, Жоре! Но най-големият ни дар от Бога е нашата дъщеря, затова, скъпи гости - чуйте Лия Вълканова! Тя е много по-талантлива от мен."

Това каза певицата Лия на концерта си в неделя вечерта в столицата преди дебютната изява на 16-годишната си дъщеря Лия. Момичето изпълни само една джазова песен, но заради дълбокия си нежен и сякаш опушен джазов глас провокира бурни аплодисменти в препълнената зала 2 на НДК.

"Уча в музикалното училище, на 16 години съм, след два дни ставам на 17, това е първата ми изява на сцена. Бях много притеснена, защото мама репетираше всеки ден, а аз не, и не очаквах толкова добре да се представя", каза надареното с ангелски глас девойче.

Тя се надява, след като завърши училище, да я приемат във Великобритания, където копнее да учи музика.

Концертът, с който певицата представи двата си нови албума - "Това остава" и "Българка", събра семейството, роднините, колегите и най-верните почитатели на Лия през годините. Водещ на събитието, което бе разделено на две части, бе Драго Чая. В първата Лия пя нежна и чувствена естрада, посветена на любовта. Към всяка песен на огромна видеостена се излъчваха заснетите видеа към песните на изпълнителката. Светлинно шоу, 3D ефекти и много живи цветя красяха сцената.

"Изправени пред житейски дилеми, всеки от нас прави избори. Пожелавам ви, скъпи приятели, по-често да правите завой към правилния път, за което пея в песента "Плащам си", каза чучулигата от Чучулигово и запя:

"Плащам си за пропуснатите неща с мънички парченца душа...".

За втората част на концерта певицата смени елегантната черна рокля с дълбока цепка до бедъра, която показваше перфектните й форми, със стилна народна носия в наситен зелен цвят, украсена с шевици и бродерии.

"Това са песните от моя роден край Македония, това са песните от детството ми, с които израснах и които се пееха в моя дом. И когато ги представих пред колеги македонци, те ми казаха: "Браво, дай сега нещо българско! Аз се възмутих и отвърнах: Това е българско!". Затова смених заглавието на албума, първоначално бе "Македонско сърце", но после стана "Българка". Това разказа Лия и запя авторски македонски песни, а на сцената се завиха хора от самодиви в бели премени и хореографии от снажни момци от ансамбъл "Чинаре".

"Мъжът, който води хорото, това е моят баща, благодаря на родителите си за всичко, което са ми дали, и да не забравят, че са ми обещали да видят и да се радват и на правнуци от Лия, защото всички ние се крепим на тях, заради тях двамата се връщаме всички в Чучулигово", трогателно се помоли от сцената Лия и изпя песен, посветена на 60-годишнината от сватбата на родителите й.

"Майка ми пее, откакто се помня, осъмвахме в детството ми с песните й, когато канеха приятели. Тя е на 78 години и съм й обещала да направим дует. И ще го направим, тази песен е за мама", каза Лия и запя нежни народни мотиви. ""Аз съм чичо на Лия, казвам се Ангел, на 93 години съм и като чух, че ще прави концерт, дойдох от нашето китно селце Чучулигово, което се намира на километър от границата с Гърция и е райско кътче на България", каза възрастен мъж, който поднесе огромен букет на певицата и се поклони дълбоко пред нея.

Пет беквокалисти, саксофонисти, бас китаристи, пианист и други музиканти акомпанираха Лия по време на концерта.

"Толкова съм щастлива и съм ви благодарна, че сте тук с мен", призна певицата, която не спря да получава цветя от гостите си. Сред тях на първия ред бяха музикалният педагог Етиен Леви, Катя и Здравко от дует "Ритон", Тони Димитрова, Дарко, DJ Теди Джорджо, фолкфуриите Емилия, Рени, Цветелина и Джина Стоева.

Свекърът на Лия - бизнесменът Николай Вълканов, й поднесе огромен букет в знак на признателност за таланта на певицата.

"Благодаря, че винаги подкрепяш всеки наш проект, признателни сме", изрече изпълнителката и се поклони.

"Нека да поканя на сцената един човек, който беше величие много преди някой да се сети да направи партия "Величие", каза Драго Чая и се обърна към музиканта Етиен Леви, който от своя страна призна: "За мен е чест да работя с Лия, защото тя освен глас е и едно голямо сърце", каза той специално за в. "България Днес"

Още по темата: общо новини по темата: 281
01.07.2024 »
30.06.2024 »
30.06.2024 »
30.06.2024 »
30.06.2024 »
30.06.2024 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Лято 2024
Бюджет 2024
50-ото Народно събрание
Местни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: