Специалисти: Храненето сутрин не е естествено и води до вредни последици | ||||||
| ||||||
Храненето сутрин не е естествен навик и води до вредни последици. Около това становище се обединиха специалистите по хранене д-р Людмила Емилова и д-р Георги Гайдурков в предаването "Преди обед" по bTV. Според д-р Емилова, "пропагандата" за сутрешното хранене е започнала след Втората световна война, когато хората масово гладували. "Преди това българите нямали традиция да закусват", каза тя и посочи, че занимаващите се предимно със селскостопанска работа нашенци не са имали време да закусват. Освен това, когато човек хапне, го наляга на сън. Д-р Емилова обясни, че в диапазона от 4 ч. сутринта до 12 ч. на обяд в организма тече процес на изчистване на токсините. |