ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съществуват редица начини да режем кромид лук без да люти прекалено на очите ни | ||||||
| ||||||
Каквото и да правим при рязането обаче, острият вкус на лука остава, когато го консумираме суров. Любителите кулинари обаче са открили начин той да бъде омекотен, като зеленчукът остане все така хрупкав, пишат The Kitchn, цитиран от lifestyle.bg. Необходима ни е купа с ледена вода. Поставяме нарязаните кръгчета лук, в нея и ги оставяме за 5-10 минути. Така ензимът, който предизвиква лютия вкус, отслабва действието си и се сдобиваме с лук, който не е с толкова остър вкус. Трикът с ледената вода работи за всякакъв вид лук, но особено за червен, бял и жълт, които често се консумират в сурова форма. След специфичната студена "обработка" спокойно можем да ги ползваме в салати и сандвичи без да се притесняваме. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: