ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Свинската мас е полезна и подобрява вкуса на храните | ||||||
| ||||||
Вредна ли е свинската мас Когато се използва пестеливо, свинската мас не е по-лоша от другите мазнини за готвене. Всъщност готвенето със свинска мас има много предимства и все повече готвачи избират сланина пред други традиционни масла за готвене или мазнина. Супер предимства на свинската мас: Чистата свинска мас има неутрален вкус и не съдържа вкус на свинско месо Свинската мас не съдържа трансмазнини, което я прави по-здравословен вариант от хидрогенираните мазнини Свинската мас има по-малко наситени мазнини и холестерол от маслото Свинската мас съдържа здравословни мононенаситени мазнини, също като зехтина Има висока точка на горене, което я прави идеална за пържене на храни 1. Свинската мас съдържа здравословен холестерол Холестеролът помага за намаляване на възпалението и производството на хормони, които изпращат съобщения до хипофизната жлеза и регулират хормоните в тялото ви. Това може да стане малко технически и освен ако нямате любов към науката и медицината, може просто да повярвате на думата ми. Накратко: "Наситените мазнини повишават HDL ("добрия“) холестерол и променят LDL от малък, плътен (лош) към голям LDL, който е предимно доброкачествен. Като цяло, наситените мазнини не вредят на липидния ви профил в кръвта, както се смяташе преди. 2. Свинската мас е с високо съдържание на витамин D Има около 1000 IU на супена лъжица в зависимост от това с какво се хранят и колко слънчева светлина получават животните. Нашите прасета се отглеждат при идеални условия — на открито и на слънце, за високи дози витамин D. Повече витамин D означава по-малко сезонни промени в настроението, звучи добре за мен! Предпочитам да си набавя витамини от храна, отколкото да взема хапче. 3. Свинската мас е топлоустойчива Страхотна е за пържене на зеленчуци или яйца, защото издържа на висока температура. Свинската мас е мазнина с висока точка на топене, така че е по-малко вероятно да се изгорите. 4. Свинската мас има неутрален вкус Можете да изпържите пилешки бутчета, да направите кори за баница, бисквитки и бисквити. Бисквитките стават леки и люспести, когато се правят със свинска мас. 5. Не вреди на здравето Свинската мас не вреди на здравето по никакъв начин при нагряване, като ненаситените растителни олиа. Високото количество мононаситени мазнини в нея са предимно от олеинова киселина, която е полезна за сърцето. 6. Свинската маса има дълъг срок на годност Свинската мас не гранясва бързо като другите мазнини, с които готвим. Тя е твърда при стайна температура и разбира се има по-стабилна структура, поради което много трудно би се развалила. Ако се съхранява правилно, свинската мас би могла да запази годността си до шест месеца, а при съхранение в хладилник може да издържи около една година. 7. Свинската мас съдържа холин Холинът е друго важно хранително вещество, което не се намира в големи количества в много други храни. Само около 10 процента от населението получава достатъчно холин в диетата си. Ниските нива са свързани с всичко - от повишен риск от сърдечни заболявания и Алцхаймер до проблеми с черния дроб. Тъй като холинът помага за преместването на холестерола и липопротеините с много ниска плътност от черния дроб, дефицитът може да доведе до натрупване на мазнини и холестерол. 8. Има страхотен вкус Свинската мас определено е една от най-полезните мазнини за готвене, които можете да използвате. Но има още добри новини: свинската мас е вкусна! С изтънчен вкус и аромат, всичко, което приготвяте със свинска мас, няма да има вкус на свинско. Всъщност подобрява вкуса на печени зеленчуци, месо на скара и дори печива. 9. Ще имате по-хрупкави зеленчуци, по-люспести кори за пай и умопомрачителни пържени риба и пиле. Поръсете свинската мас с морска сол и я намажете върху прясно изпечен хляб – просто е, но има божествен вкус, пише actualno. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
В Англия и Шотландия отменят новогодишни тържества заради лошото време
12:10 / 31.12.2024
Важните детайли за пенсиите през 2025 година
14:23 / 01.01.2025
Румен Драганов: Българите търсят лукс и ходят в хотели с повече звезди
09:02 / 31.12.2024
Вкусна питка за Нова година
08:56 / 31.12.2024
Вражди за паркиране в Кюстендил
10:56 / 31.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: