Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тайните на здравословното хранене от Петър Дънов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:09 / 04.10.2023Коментари (0)558
©
Мъдростта на Петър Дънов е безспорна и тя се разпростира и до здравословното хранене, чрез което да постигнем духовно рановесие. Не е случайно, че една от мъдростите му гласи следното: "Готвиш ли, пей! Бъди радостен, за да се радват и тези, които ще го ядат."

Ще разгледаме 12 златни правила за готвенето, които се отнасят до здравословното хранене и приготвянето на храната по начин, който не само да донесе духовно равновесие на нас, но и на всички други, които ще консумират храната, пишат от в. "Стандарт".

1. Къде да държим продуктите: Копривата трябва да се държи в затворена тенджера, както и спанакът, лукът, джодженът, магданозът и др. Винаги избирайте пресни продукти. Храните, които ядем, трябва да са топли - така се улеснява храносмилането. Но не трябва да се ядат нито горещи, нито студени храни, защото се развалят стомахът и зъбите, пише actualno.com. Ако нямате време да се нахраните, яжте ядки и хляб.

2. На всяко хранене трябва да се консумират мазнини: вегетарианците не бива да се лишават от прясно краве масло. Не трябва да се прекалява с яйцата и маслото, като и двата продукта трябва да са пресни. Маслото трябва да се съхранява на сухо и тъмно, а не във вода. Недостигът на краве масло се отразява зле на зрението.

3. Гответе с лук: но не го запържвайте, а го варете на едри парчета или на цели глави. Обработването на лук и чесън да става с ръце (белене) и с чукче (раздробяване). И картофите най-много запазват хранителните си качества, когато са варени.

4. Бобът е важна храна: поне веднъж седмично трябва да се яде боб, а при вегетарианците - два пъти в седмицата, защото той замества белтъчините от месото. Най-добре е бобът да се приготвя в гърне на слаб огън.

5. Лещата: веднъж седмично е добре да се консумира леща, тъй като действа добре на зрението.

6. Как да готвим прясно зеле: най-добре е да се вари, като може да се добави и доматено пюре. Сокът от прясно зеле също е много полезен.

7. Консумирайте много чушки и домати: причината е, че са богати на витамини.

8. Продуктите трябва да се готвят в кипяща вода: когато продуктите се сварят, не бива да стоят във водата.

9. Когато нещо се вари, капакът да не се отваря: следете времето и свалете съда от котлона, когато би трябвало всичко да е готово.

10. Плодовете: ябълките и крушите се грижат за чувствата и духа. Черешите са за добро настроение, ягодите и малините са за здрави нерви, дините ободряват, но не бива да се ядат непосредствено преди основно хранене.

11. Консумирайте много чесън: и суров, и сготвен чесънът е важен за сила и добро здраве.

12. Жълтъкът на яйцата: изключително важен за организма ни, а за младите хора - задължителен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
51-ото Народно събрание
Грипна епидемия обхвана страната
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: