Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Татяна Педерсен: Кан е най-силният кинофестивал
Автор: Благой Иванов 11:11 / 02.06.2024Коментари (0)928
©
Кан е най-силният фестивал, защото има много силно маркет плейс присъствие, той е като голямо изложение. Силата на Кан е да продадеш и представиш филмите си, да видиш реакцията на хората от бизнеса. Това каза продуцентът Татяна Педерсен в предаването "Сториборд“ на Радио "Фокус“ с водещ Благой Д. Иванов.

Тя определи атмосферата на фестивала тази година като носталгична. "Кан някак си връща жеста към големите звезди. Виждаш уважението към тези хора и носталгията да се върне голямото кино. Носталгията на този Кан, с всички големи звезди и с този блясък се върна на червения килим. Филмите, които остават, независимо дали са политически или не, дават това послание – че има надежда“, каза Татяна Педерсен.

България винаги е имала присъствие в Кан. "Ние имаме много сериозна традиция в предишни години. България е била фактор и като сематография, и като филмов център, който е бил уникален за своето време. Тези неща вече са в миналото, но моята цел е да създам български продукт, който да завладее не само Кан, но и другите подобни фестивали“, заяви продуцентът.

Следващият филм, по който Татяна Педерсен работи, се нарича "Геймър“. Негов режисьор е българка, живееща в Германия. "Тя вече има две награди в Кан, номинация "Златна палма“, така че се надявам, че догодина проектът ще има този шанс, да имаме българския продукт“, обясни тя.

"Златната палма“ за късометражен филм тази година е присъдена на копродукцията на режисьора Небойша Слепчевич – "Човекът, който не можеше да остане безмълвен“, реализирана с българско продуцентско участие и с подкрепата на Националния филмов център. Отличие за най-добра актриса в конкурсната програма "Особен поглед“ получава индийката Анасуя Сенгубта за ролята си в новия филм на Константин Божанов.

Мария Бакалова също присъства в Кан с участието си във филма "Стажантът“, посветен на Доналд Тръмп. "Мария е уникална, много съм щастлива за нея. Тя обаче не е българска актриса, а холивудска. Надявам се самата тя да бъде българският успешен продукт. Тя прави всичко възможно да го прави. Нека да помогне, не само да отвори вратата, а лично да се ангажира българските деца да бъдат вдъхновени“, призова Татяна Педерсен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: