Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тази уникално вкусна храна помага за нормализиране на храносмилателните процеси и запазва красотата на ноктите, косата и зъбите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:04 / 10.12.2024Коментари (0)1482
©
Вълнуваща е историята на сушито. То е измислено в Япония през 80-те години на 20 век. Именно Япония стана основният източник на земя, тъй като е островна държава, която е заобиколена от вода от всички страни.

Поради факта, че съставките на сушито са сурови морски дарове, сушито има неподражаеми уникални вкусови характеристики, непознати досега в европейската кухня.

Има много видове суши. Рулцата обикновено се сервират със пикантен или лют сос уасаби, тъй като този сос има антисептични свойства и убива вредните бактерии.

Здравословно ли е сушито? То е истинско хранилище на минерали и витамини, отличава се с най-добрите свойства на нискокалоричните диетични продукти. Японската кухня е богата на растителни протеини и в сравнение с европейската кухня практически няма холестерол.

Счита се за балансирана храна, която помага за нормализиране на храносмилателните процеси и запазва красотата на ноктите, косата и зъбите. Много от съставките му (включително калмари, скариди и водорасли) са силни природни афродизиаци.

Оризът е отличен източник на енергия, снабдява тялото с въглехидрати и фибри, протеини, тиамин, желязо и ниацин.

Морските дарове, включени в полезното суши, като правило не се подлагат на термична обработка, така че не губят полезни минерали, аминокиселини, витамини и соли. Видовете риба, използвани в японската кухня, са богати на витамини от група В, фосфор, магнезий, калий, йод и флуор. А съдържащите се в тях полиненаситени мастни киселини омега-3 и омега-6 са това, от което се нуждаете в борбата със сърдечно-съдовите заболявания и наднорменото тегло! Полиненаситените мастни киселини омега-3 киселини предотвратяват мозъчни нарушения и помагат в борбата с депресията.

Не е ясно в кой момент точно се е случило това, но отдавна е нахлуло в живота ни – и се е превърнало в много повече от тенденция. Той е невероятно естетичен, изключително вкусен (когато е направен в правилни ръце) и освен това - се възприема като естествен и здравословен, пише gotvach.bg.

Полезното суши не е просто храна; то е изкуство, което съчетава културни традиции, майсторство и усет към детайлите. Тази японска кухня предлага разнообразие от вкусове и текстури - от свежестта на суровата риба до хрупкавостта на водорасли нори и нежността на ориза за суши. Подходящо както за бързо хапване, така и за изискан повод, сушито носи със себе си усещане за баланс и хармония, присъщи на японската култура.

То е подходящо за тези, които търсят здравословна и нискокалорична алтернатива, но същевременно искат нещо различно и интересно. Независимо дали сте новак или вече обичате сушито, всеки нов опит е възможност да откриете нещо неповторимо в този специален свят на вкусовете.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
Избори в Германия
Издирват 13-годишно момче със Синдром на Даун в Старозагорско
Катастрофи в Кюстендилско
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: