ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Този плод е богат на витимин C и помага за по-добро храносмилане | ||||||
| ||||||
Неговата родина е Еквадор, но се отглежда и в Нова Зеландия, както и в САЩ, ЮАР и средиземноморските части на Европа. Бабакото е планинско растение, което достига до над 3 метра височина. На дългото му стъбло освен листа се появяват и плодове. Любопитно е, че бабакото ражда само женски листа. Много малко от тях имат семена. Този плод е нискокалоричен. Съдържа папаин, витамин С и хранителни влакна. Папаинът е ензим, който помага за по-пълното и по-бързо смилане на белтъците в храната ни. Бабакото има жълт цвят, тънка кора и вкус, който е нещо средно между вкуса на ягодата, ананаса и банана. Отличава се с голяма трайност. Плодовете обикновено се консумират сурови. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Първи ноемврийски сняг заваля в Благоевград
09:11 / 11.11.2024
В Симитли спират водата за няколко дни
09:12 / 11.11.2024
15 сантиметра сняг натрупа в Осоговската планина
12:48 / 11.11.2024
Първи залп на оръдията за сняг в Банско за предстоящия зимен сезон
14:44 / 10.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: