Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
В този град е забранена консумацията на сладолед, високите токчета, няма адреси и осветление
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:55 / 02.09.2024Коментари (1)1141
©
Посетителите на този сънлив крайбрежен град идват за чист морски въздух, очарователна архитектура в английски стил, плаж с бял пясък, уютни ханове и страхотна храна. Разположен на хълм с изглед към Тихия океан с извисяващи се борови и кипарисови дървета, Carmel by the Sea в Калифорния притежава отличителна природна красота. Точно под повърхността обаче се крие история, която включва някои доста странни неща, които повечето външни хора никога не биха предположили.

Без улични адреси

Да, чухте правилно. Никъде в града няма адреси. Каква може да е причината за тази аномалия? Първите жители искаха да насърчат хората да се срещат със съседите си и решиха, че най-доброто място за това е местната поща. Така че всеки, който живее тук, получава пощата си на това централно място, пише на сайта carmelcalifornia.com, цитиран от businessnovinite. 

Не може да се продава или яде сладолед 

Тази местна наредба беше забранила продажбата и яденето на сладолед в града. Причината е, че сладоледът може да падне от фунията, създавайки лепкава каша по улиците. Така че те просто го забраниха. Този закон обаче не се хареса на един местен жител на име Клинт Истууд. През 1986 г. той се кандидатира за кмет с про-бизнес платформа и незабавно отмени забраната за сладолед. Днес можете да се насладите на сладоледа си и да се разхождате из града без проблем.

Не са позволени високи токчета

Друга наредба, която е в книгите от 20-те години на миналия век, може да провокира гнева на жените туристки, защото им забранява да носят токчета над определена височина.

Разсъждението не е толкова пресилено, колкото може да изглежда. Част от атмосферата на града включва множество извисяващи се борови дървета и кипариси. С течение на времето корените са причинили неравности по улиците, създавайки потенциална опасност. Градските власти, страхувайки се от проблеми с отговорността, създадоха наредбата.

Няма вериги ресторанти 

Точно така. Не търсете тези добре познати символи на известни заведения за хранене тук. По-скоро това, което ще намерите, е специално място с повече от 60 уникални ресторанта и 14 зали за дегустация на вино. Всъщност, за град, който е със същия размер като Лондон, се съобщава, че има повече ресторанти на глава от населението, отколкото всяко друго място на земята.

Без улично осветление

След като слънцето залезе, може да се окажете обратно в тъмните векове. Тъй като извън центъра също няма тротоари, намирането на пътя обратно до вашата странноприемница или хотел може да бъде обезсърчително, тъй като ще откриете какъв е бил животът в дните преди Едисон. Основателите на града взеха решение да сведат светлината до минимум, така че местните жители и посетителите да могат да се насладят на нощното небе. Добре е, ако посетите града, да носите със себе си фенерче.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.09.2024 г.
0
 
 
Град с размерите на Лондон??? 3 квадратни километра??? Не знаех, че и Каспичан е по-голям от Лондон!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Избори в САЩ
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: