Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вики от "Мастило" за фестивала "Маргаритка": Имаме мисия в България да правим много хубави неща за децата
Автор: Петър Дучев 11:26 / 03.06.2024Коментари (0)1009
©
Наистина имаме мисия в България да правим много хубави неща за децата. Музиката е универсален език на комуникация и музиката на "Маргаритка" свързва родителите и децата по един уникален начин, защото всички са заедно в песента.  Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" вокал на българската поп и рок музикална група "Мастило" Виктория Терзийска – Вики по повод Семейния фестивал на "Маргаритка – Герой с мисия".

"Маргаритка" се появи когато се роди първата ми дъщеря. В началото не бях убедена, че сме на прав път, но вече 8 години съществуваме и виждам как все повече и повече печелим доверието на родителите, което за мен е най-хубавият знак, че сме на прав път".

По думите й липсата на хубаво качествено аудио съдържание за деца е причината за създаването на проекта "Маргаритка". "Реших да направя действително съдържание, което да е на световно ниво и което да говори на децата, и по този начин като че ли да създава и техния музикален вкус за в бъдеще. Наистина да им показва как една песен изсвирена от живи инструменти, от истински цигулки, от реален бас, а не просто издрънкана някъде, наистина може да създаде един много по-различен вкус у децата и да култивира у тях желание да търсят все по-хубава и по-хубава музика и да ровят навътре в музиката, а не просто да се задоволяват с най-малкото, което чуят", категорична е тя.

Тогава й хрумва и добрата идеята да покани всичките си приятели от музикалния бизнес да изпеят по една или класическа, или пък нова детска песен, разказа още тя. "Всички бяха абсолютно на 100% навити да участват в тази кауза, а най-хубавото е, че продължават да ни подкрепят".

Семейният фестивал на "Маргаритка – Герой с мисия" ще се проведе на площад "Бански", София в събота на 8 юни от 10.00 часа. Събитието ще бъде с безплатен достъп за хора със специални потребности и включително деца от Центрове за настаняване от семеен тип, деца с увреждания и бежански семейства.

"В този кръг, където ще направим фестивала ни, се намира синагогата, намира се джамията. Точно затова съвсем умишлено с Яна Липованска решихме да направим там фестивала, за да бъде като един символ на обединението, символ на това, че колкото и да сме различни, винаги можем да бъдем заедно чрез музиката, чрез игрите и чрез наистина хубавите емоции,“ обясни още Виктория Терзийска.

Още по темата: общо новини по темата: 297
02.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ЕВРО 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Матури 2024 г.
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: