
ЗАРЕЖДАНЕ...
Винен експерт: Филмът "Вина" засили туризма към долината на Струма | ||||||
| ||||||
Какъв продукт предлагате вие? Всъщност, освен четивата, които имаме, и литературата, свързана с вино, на "Винария 2025" предлагаме наш продукт, който е "Винен журнал“ – страхотен подарък за хората, които се интересуват от дегустации. Вътре в него могат да записват своите впечатления от вината, които са опитали, могат да запишат кога са ги опитали, къде са ги опитали, което е един страхотен помощник в пътешествията, които също могат да разгледат и на нашия сайт. Нашата цел е да зарибим хората да пътуват из България и да се насладят на българското вино. Като туристическа агенция, всъщност сте решили да направите това? Точно така, да. Журналът може да бъде използван, когато пътувате из България, но и когато правите формални или неформални дегустации на вино – дали ще се съберете с приятели вкъщи и ще си вземете няколко бутилки от едно такова изложение и ще запишете какво всъщност сте опитали, какви са ароматите, които сте усетили, когато завъртим чашата, какъв е вкусът. И така, когато съберете няколко, може да видите всъщност какво ви харесва на вас и по този начин да се ориентирате. Защото никой не може да запомни толкова много, а и не е длъжен. Хубаво е на хартия да ги имаме – в дигиталния свят малко да се върнем и към това. Вие казахте, че повечето от нещата сами сте ги дегустирали, опитали? Да, точно така. Преживяванията, които ние предлагаме на нашия онлайн сайт, са за двама, но това, което предлагаме, ние много държим да го пробваме. Защото има много винарни, които са отворени за туристи, но ние държим да предлагаме това, което е добро като качество. Т.е. винарната да има дегустационна, самото отношение към клиента да е добро, продуктът да е хубав. Затова отиваме, опитваме и когато ни хареса и смятаме, че и на други хора ще им хареса, тогава вече с чисто сърце може да препоръчаме и на нашите клиенти. Тогава, кажете ни къде са най-добрите винарни, препоръчайте ни нещо! Ами вижте, виното е субективно като вкус за всеки, защото всеки свързва различни аромати със помени и му харесват различни неща. Но със сигурност из цяла България пращаме нашите клиенти. Много от тях избират да пътуват из Сакар – там има много добре развит винен туризъм, с хубави събития. Много обичат да посещават и долината на река Струма – там също има много винарни. Със сигурност филмът "Вина“ много засили туристите да пътуват в тази посока. Има какво да посетят, но и в Северна България все повече места отварят своите врати за туристи. А в Пловдивско? О, в нашия край също има какво да се види. Там също работим много добре например с винарните. Имаме страхотни пакети с дегустации. Работим и с колегите от Драгомир. Наистина има места, които са страхотни. А и в самия град работим с винарни – там има страхотни дегустации. Самите вина са подбрани от моите колежки Гергана Тодорова и Краси Кодукова. Те направиха един лист с над 400 вина, български изцяло, само български етикети, и човек може да се наслади на благата, които дават различните ни региони. Виждам, че предлагате и литература, която е свързана с виното. Кажете нещо любопитно като заглавие и какво може да се прочете в тези книги. Това, което всъщност ние имаме, е доста широкообхватно за винения турист. Като за начало имаме на Вили Гълъбова една страхотна книга – "Виното е за всички“. Това е порталът на всеки винен любител в света на виното. Езикът е много увлекателен, историите са кратки и са много лесносмилаеми. И след това вече можем да минем на нещо малко по-специфично. Неда Проданова – "Дегустацията, или как да опознаем виното“ навлиза в много интересни детайли точно за процеса на дегустация, на това какво опитваме, какви вкусове търсим. И човек, който вече има малко повече опит в това и иска да задълбочи и да опознае по-добре самия процес, със сигурност би се възползвал от информацията, която е тук. А, Б, Вино“ на Яна Петкова също е много увлекателна, като там вече говорим в повече детайли за различните региони на света и виното, което всъщност имаме от различните региони. Какво е то – нов свят, стар свят, различните типични вече сортове. Както и нещо, което на мен много ми харесва – първо, че отзад човек може да си запише, но има и едни много интересни карти на различните региони - на световните региони и това в коя част какви сортове имаме, какво преобладава и какво може да намерим. Заедно с тази информация това, което е описано в книгата, наистина може да отвори очите на човек за това какво има извън България и за класическите винени региони. Интересни четива и изобщо интересно е при вас. Добре сте обединили нещата. От ваши наблюдения, българското вино къде го поставяте, в сравнение със световните вина, на кое място? Аз съм човек, който основно има фокус върху туризма, и виното е нещо, което аз тепърва откривам, и съм много далеч от това да давам оценки. Но като потребител мога да кажа това, че аз залагам на българско вино, когато съм в един ресторант, и за мен е много важно, когато седна в едно хубаво заведение, да видя българските етикети, да видя българските сортове. Защото мисля, че когато опознаеш това, което е тук, много по-добре можеш да го оцениш и да го съпоставиш с чуждото. Това, че на такива събития имаме все повече хора, имаме повече посетители, това, че ние самите като туристическа агенция изпращаме все повече българи да опитват вината на българските винопроизводители, значи, че на човек наистина му е интересно това нещо, че публиката се отваря към сортовете, към това да чете повече, да се образова и да посещава. Затова мисля, че това е красноречиво – че има интерес, и поставяме все по-високо нашето вино. |
Още по темата: | общо новини по темата: 3905 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/651 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg