Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо повечето пътници предпочитат местата до прозореца или до пътеката, когато пътуват със самолет?
Автор: ИА Фокус 09:22 / 11.08.2024Коментари (0)1152
©
Повечето пътници предпочитат местата до прозореца или до пътеката, когато става въпрос за пътуване със самолет, но замисляли ли сте се от коя страна на самолета да седнете? Тук трябва да се уточни, че едната страна не е непременно по-безопасна от другата. Въпреки това има много други причини, поради които често пътуващите могат да изберат дясната или лявата страна. Ето какво споделят анкетирани хора.

Ако предпочитате място до прозореца, може да искате да проверите потенциалната си траектория на полета, преди да изберете страна. 

"Наистина харесвам седалката до прозореца и често се опитвам да предвидя от коя страна ще има по-добър изглед въз основа на логичната траектория на полета до летището“, казва Ричард Кембъл, основател на платформата за пътуване 10Adventures, цитиран от bTV. 

"Все още помня първия си международен полет преди почти 25 години. Летях до Хийтроу в Лондон и седнах от дясната страна на самолета, гледайки към Темза и централен Лондон, докато кръжахме над града", добави той.

Катрин Хийлд, експерт по пътуване в Азия и съосновател и главен изпълнителен директор на Remote Lands, също дава приоритет на гледката. 

"Например, когато летят от Катманду, столицата на Непал, до Паро, Бутан, пътниците искат да са от правилната страна, за да видят най-добрите гледки към връх Еверест“, отбелязва тя.

Но имайте предвид, че независимо колко проучвания правите, вашият полет може да има други планове. "Въпреки че се опитвам да седна до прозореца със страхотна гледка, трудно е да се предвиди дали ще имам страхотна гледка“, казва Кембъл. Пътеките на полетите се променят, времето може да се променя и това, което изглежда добре на картата, може да не е впечатляващо от 38 000 фута.

Не всичко опира до гледката под вас.

"Ако летя по полярен маршрут, се опитвам да бъда от страната на самолета, която ще гледа на север по време на местното свечеряване, в случай че имам възможност да наблюдавам северното сияние“, казва атмосферният учен Матю Капучи. 

Но ако летите с дневен полет, слънцето е по-важно съображение. 

"Тъй като не обичам слънцето да влиза в очите ми, опитвам се да седя от другата страна на слънцето“, казва Капучи. 

Предпочитание за спане

Склонни ли сте да се накланяте надясно или наляво, когато задремвате в самолет? Ако сте човек, който спи в самолети, вероятно ще откриете, че се навеждате по един или друг начин, докато се унасяте. 

"Предпочитам дясната страна на самолета, до прозореца, когато правя икономична резервация. Обичам да гледам през прозореца, но по-важното е, че имам склонност да се навеждам надясно, когато заспивам, особено при полети на дълги разстояния“, казва Доминика Драйски, главен оперативен директор на TravMedia.

Въпреки това, ако имате легнала седалка в бизнес класа, и двете страни ще се справят добре.

Ако планирате да работите по време на полет, помислете за доминиращата си ръка. 

"Като човек с дясна ръка, предпочитам да седя от лявата страна на самолета, на седалка до пътеката, тъй като това улеснява работата на лаптоп, ако има работа, която трябва да върша“, казва Джон Лиотиър, главен изпълнителен директор и съосновател на TravelAI.

В крайна сметка обаче има много други фактори за избор на седалка, които са по-важни за пътниците от страната на самолета. 

"Искам да си осигуря място до пътеката в предната част на самолета и далеч от тоалетните, тъй като това ще намали пешеходния трафик в района, шума и нежеланите миризми“, казва Анди Паласиос, вицепрезидент по растежа и стратегическите партньорства за приложението за пътуване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: