Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ако служител на Google почине, неговата половинка остава доста добре подплатена цели 10 години
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:13 / 03.09.2024Коментари (0)1109
©
Известно е, че Google се отнася изключително добре със служителите си. От предлагането на безплатна храна и фитнес до перални услуги и автомивки. Но според данни на CNN от 2012г., Google пуска обезщетения при смърт на служителите. Щедрото обезщетение плаща на половинката на починал служител половината от заплата му за десетилетие.

Какво включва обезщетението?

Ползите не спират само до заплатата. Децата получават издръжка от 1000 долара на месец до навършване на 19-годишна възраст. Срокът може да бъде удължен, ако детето не работи, а е само студент. Google споделят, че използват този подход, защото това е правилното нещо, което гарантира, че семейството на всеки служител е обгрижено, ако възникне непредвидимо събитие дори и да няма пряка полза за бизнеса.

Въпреки че може да привлече повече кандидати да кандидатстват за позиция, Google каза, че това не е причината, поради която е внедрила предимствата.

Прилага ли се това правило към днешна дата?

Множество новинарски издания съобщиха, че твърдението е вярно от 2012 г. Въпреки това Google не е отговорил дали това остава така години по-късно. Snopes казва, че твърдението е вярно към годината на публикуване на новината – 2012г. При проверка на фактите години по-късно обаче, Snopes не могат да стигнат до конкретен отговор. Не е необичайно компаниите да променят своите ползи за служителите с течение на времето. 

През 2012г. Ласло Бок, ръководител на човешките ресурси на Google по това време, казва, че компанията наистина е въвела нови "обезщетения при смърт“ за живи половинки и деца, според доклад на Forbes. Дали към днешна дата тази практика се спазва стриктно и дали не е променена, никой не може да каже освен Google.

Какви други предимства получават работниците в Google?

Въпреки че животозастрахователната полица на Google и обезщетенията при смърт са едни от най-щедрите, компанията предлага много повече на своите служители. Други свързани придобивки също си заслужава да бъдат споменати.

Отпуск за загуба

В техните щедри платени пакети за отпуск е включен отпуск за тежка загуба. Това ви дава възможност да скърбите спокойно, без да се притеснявате, че трябва веднага да се върнете на работа. Не само покрива загубата на любим човек, но също така покрива всички спонтанни аборти или мъртвородени деца, които може да преживеете.

Застраховка злополука 

Застраховката срещу злополука е друго предимство за служителите на Google. Ако претърпите лична злополука, те пак ще ви осигурят много от същите предимства като традиционната животозастрахователна полица. Те ще дадат еднократно плащане до три пъти вашата годишна заплата за смъртни случаи при злополука. 

Това важи и за редовните злополуки, дори и да не водят до смърт. Максималната сума от 2 500 000 долара се прилага и за двата случая.

Застраховка за инвалидност

Понякога се случват неща, които просто не можете да контролирате. Много хора избират застраховка за инвалидност, за да се защитят, ако получат диагноза, която ограничава способността им да работят. Google предоставя застраховка за инвалидност на своите служители с краткотрайна инвалидност до 180 дни. Ако сте без работа за по-дълго време, може да изберете дългосрочна нетрудоспособност до 60% от месечните си доходи. Има максимална граница от 15 000 долара на месец за дълготрайна нетрудоспособност, пише businessnovinite.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Избори в САЩ
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: