Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Активисти на ГЕРБ от Пиринско налетяха в Брюксел на сервитьорка от Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 01.11.2010Коментари (0)205
Шефът на Разплащателната агенция в Благоевград Георги Качев и общинският съветник от ГЕРБ Красимир Роячки откриха случайно в 2-милионен Брюксел, докато си пият бирата в местен пъб, сервитьорката Мими от Разлог, съседка на общинския лидер на партията Мария Копанарова. Двамата бяха част от пиринската делегация на ГЕРБ, която посети евростолицата миналата седмица по покана на евродепутата от Благоевградска област Мария Неделчева. Още на летището Копанарова разказала на съпартийците си, че в Брюксел работи момиче, което й е съседка в Разлог, но няма координатите й и не допуска, че ще я намери. Каква била изненадата на Качев и Роячки, когато, докато отпивали от пенливата "Стела артоа" и си говорели за впечатленията от Брюксел, до тях се доближила Мими, привлечена от българската реч, и им се представила. Двамата веднага завели Копанарова до кръчмата, където станала емоционална среща, към която по-късно се присъединили и останалите от групата, заформяйки българска вечер.

Нашенците имали и други интересни преживявания в столицата на ЕС. Автобусът, с който пътували, ударил ситроен на белгийска пенсионерка и били впечатлени колко тихо и спокойно проблемът бил разрешен с попълването на протокол и без крясъци и обиди, които са стандартна екстра по българските пътища.

Едно от най-големите неудобства, с които общинските лидери на ГЕРБ от Благоевградска област се сблъскали, е пословичната западняшка точност, по която било организирано деловото им ежедневие и разписанието на транспорта. Заради лабиринтите на многобройните коридори в Европарламента групата редовно закъснявала с по няколко минути за срещите, при условие че за свикналите на точност чиновници 1 минута закъснение е приемана за убийствена проява на невъзпитаност. Водачът на нашите гербери, областният лидер Костадин Хаджигаев, освен на официалните срещи, наблегнал и на сериозна проучвателна работа и с око на професионален строител сканирал набързо улиците на столицата за дупки и олющени сгради, но като не открил такива, си задал въпроса как постигат нещо, което у нас изглежда невъзможно.

Все пак нашенците си взели бележка от западняшката точност и К. Хаджигаев и съветниците от ГЕРБ пристигнаха навреме, за да се включат в петъчната сесия миналата седмица на ОбС в Благоевград.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: