Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутат Мария Неделчева зададе въпроси на комисар Чолош
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:45 / 19.11.2010Коментари (0)100
©
На 18.11.2010, Европейската комисия публикува своето Съобщение за бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП). Веднага след публикуването на Съобщението комисарят по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош представи общите му линии в извънредно заседание на Комисията по земеделие и развитие на селските райони и отговори на многобройните въпроси на евродепутатите.

Като единствен български евродепутат, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, Мария Неделчева участва в дискусията и зададе три конкретни въпроса, засягащи пряко бъдещето на българското земеделие.

Г-жа Неделчева поздрави комисар Чолош за Съобщението на Комисията и за добрата комуникация, която той се стреми да изгради с ЕП и поиска мнението му относно възможността директните плащания да се изчисляват на базата на критерии, основани на регионални специфики и на отглеждани култури.

Освен това българският евродепутат призова за повече предпазливост при точното дефиниране на дълго очакваната и желана гъвкавост в структурата на ОСП след 2013, за да не се стигне до усложняване на процедурите и създаване на допълнителна бюрократична тежест за земеделците. По този въпрос Дачиан Чолош напомни, че държавите-членки са тези, които прилагат ОСП на терена, и че сложността на ОСП след 2013 ще зависи до голяма степен от самите тях.

Мария Неделчева пожела също така да получи повече информация относно възможността за новите държави-членки да получат желаното изравняване на субсидиите до 2013, а не както е предвидено в регламент 73/2010/ЕО до 2016 за някои страни, като например България.

Българският евродепутат наблегна на нуждата тези мерки за изравняване да бъдат предвидени и съобразени с изготвянето на бюджетната рамка за 2013-2020. Г-н Чолош  уточни, че ще има преходен период за изравняване на директните плащания на новите държави-членки, за изчислението на който ще се проведе специално проучване от страна на Комисията. Той също  уточни, че законодателния пакет за 2011 ще съдържа критериите за директните плащания.

 

 

"България трябва да участва активно в дефинирането на тези критерии", заяви  Мария Неделчева и допълни: "Днес е един голям ден за българското земеделие . Навлизаме в един нов и много важен етап във връзка с Общата селскостопанска политика и нейното приложение в България. Днес получихме рамката. Сега топката е в нашите ръце - представителите на Европейския парламент  и земеделските асоциации и организации в България, за да защитим вижданията си за бъдещето на ОСП, базирани на идеи и солидни аргументи."






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: