Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутатът Мария Габриел призовава българските земеделци да участват в първата европейска награда за млади фермери
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:45 / 19.07.2012Коментари (0)214
Групата на ЕНП в Европейския парламент организира за първи път европейска награда за млади фермери "Награда за най-добър иновативен млад земеделски стопанин".

Наградата за иновации е въведена в опит да направи централната роля, която играят млади земеделски производители в селските райони, по-видима и да се признаят многото иновативни подходи, които те предприемат във връзка със земеделието и диверсификацията. Целта на наградата е да насърчи положителния имидж на стопанствата на млади фермери и да се определят дейностите, характеризиращи се с иновации, устойчивост и пазарна ориентация.

Организаторите подчертават, че ролята на младите земеделски стопани е от основно значение за живота в селските райони и във фермите - според статистиката младите земеделски производители представляват 10% от селскостопанския сектор на Европейския съюз.

Наградата, организирана от групата на ЕНП в Европейския парламент, е отворена за всички европейски фермери на възраст под 40 години. Тя ще бъде връчена в съответствие със следните критерии:

-Използване на ново ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион.
-Прехвърляне на иновации.
-Поддържане на иновациите.

Българският евродепутат Мария Габриел, като пълноправен член на Комисията по земеделие на ЕП, заедно с национална организация на земеделските производители като партньор, ще могат да изберат максимум 5 проекта на млади фермери, които да бъдат представени за Европейската награда. Жури, съставено от вътрешни и външни представители, което ще се оглавява от председателя на ЕНП Жозеф Дол, ще определи победителя измежду подбраните и представени от всяка държава кандидатури.

Заинтересованите кандидати трябва да попълнят формуляр за кандидатстване, който да съдържа следните реквизити: име и данни за контакт на младия фермер, представящ кандидатурата; кратко описание на фермата и мотивация за земеделие; представяне на проекта на младия фермер, който не трябва да надвишава 3 страници; допълнителен материал също може да бъде предоставен (DVD, снимки, брошури и т.н...).

Кандидатурите следва да бъдат подадени по електронна поща не по-късно от 20  септември 2012 г. до евродепутата Мария Габриел на имейл: mariya.gabriel@europarl.europa.eu. След избор на националните проекти, същите ще бъдат представени на журито за разглеждане, а церемонията по обявяване и награждаване на победителя ще се състои през ноември 2012г. на конференция на младите земеделски стопани в Брюксел.

"Тази награда е шанс за младите земеделски стопани в България да покажат, че са иновативни, предприемчиви, с хъс за собствено развитие и за родното земеделие като цяло. Вярвам, че имат голям потенциал и ще го демонстрират, участвайки за наградата", коментира евродепутатът Мария Габриел.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в Кюстендилско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: