Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутатът от Мария Неделчева: Страните членки да вземат под внимание индивидуалните характеристики на лицата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:09 / 30.04.2010Коментари (0)107
©
В качеството си на член на комисията по правосъдие и вътрешен ред, българският евродепутат Мария Неделчева се изказа по въпроса с разширяване обхвата на директивата, уреждаща статута на граждани на трети страни, пребиваващи за дълъг период, до лица, ползващи се с международна закрила. Депутатът от групата на ГЕРБ в ЕНП смята, че е от съществено значение страните членки да вземат под внимание индивидуалните характеристики на лицата, ползващи се с международна закрила в момента, в който взимат решение да предоставят или не статут за дългосрочно пребиваване. Това важи най-вече за страните членки, които изискват минимални материални условия (здравна осигуровка, стабилни доходи и т.н).

В изказването си Мария Неделчева заяви още: „Въпросът, свързан с решенията за експулсиране от втората държава-членка е много важен. Втората държава-членка може да реши да експулсира от своята територия човек, ползващ се с международна закрила. Но, първо това трябва да бъде потвърдено от съответната държава-членка, която е предоставила статут на международна закрила на въпросното лице. Европейският парламент беше поискал срок от един месец за първата държава членка да предостави писмено искане. Тази молба изглежда е спазена в сега предложената версия. Аз обаче имам един въпрос към Съвета: Каква е неговата позиция за така нареченото "семейно групиране? "

В изказването си по темата Неделчева зададе въпроси на представителите на Европейската комисия и на Съвета, отнасящ се до изчисляването на петгодишното законно пребиваване в дадена държава-членка: „Европейският парламент беше поискал промеждутъка от време между първата молба за международна закрила и ефективното предоставяне, да е включен в тези 5 години законно пребиваване.Изглежда, че Комисията предлага "най-малко половината" от искания период да бъде включен в изчисляването. Каква е позицията на Съвета спрямо изчисляването на тези 5 години законно пребиваване в дадена държава членка, което се изисква? Какво означава "най-малко половината"? Има ли юридическа дефиниция на това понятие?".

Дискусиите по разширяване обхвата на директивата продължават.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: