Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутатът от Пиринско Мария Неделчева коментира новата ЕК
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:10 / 10.02.2010Коментари (0)118
©
Към тази Комисия са отправени много очаквания. Тя започва своята работа в условията на глобална криза, последствията от която очакваме да преодолеем възможно най-бързо с техните действия. Имаме много надежди към нея-след Лисабонския договор институциите да функционират по-добре, ЕС да има по-силен глас на международната сцена, да се грижи по-добре за своите граждани, да бъде по-близо до тях".

Така евродепутатът от групата на ГЕРБ в ЕНП Мария Неделчева коментира новата ЕК и обърна внимание на факта, че съставът на Комисията Барозу - 2 получи голяма подкрепа от целия политически спектър, представен в Европарламента и това е знаков признак за нейната легитимност. „Както каза нашият президент на групата на ЕНП г-н Джозеф Дол, ние даваме своето доверие, но очакваме новите комисари да имат куража за реформи, да гледат напред във времето, за да бъде реализирана Европа като политически проект.

Аз лично се радвам, че 13 от новите комисари са от най-голямото европейско политическо семейство - това на Европейската народна партия, към което принадлежи и моята политическа сила ГЕРБ. В същото време вярвам, че само с общите усилия на Европарламента, Еврокомисията и Съвета проектът Европа ще се развива и Европейският съюз ще се утвърди като силен играч в глобалния свят, който говори в един глас", заяви след гласуването на новия състав на Комисията Мария Неделчева. Тя пожела успех на българския комисар Кристалина Георгиева, чието блестящо представяне на изслушването създаде много положителни очаквания. След гласуването всички български членове на ЕП се срещнаха с г-жа Георгиева, която заяви, че  "от днес започва истинската работа на тази Комисия и разчитам, че и вие ще държите летвата високо".  На срещата присъства и бившият вече български комисар Меглена Кунева, която благодари на депутатите за съвместната работа и пожела успех на Кристалина Георгиева.

 

 

 

 

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: