Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутатът от Пиринско Мария Неделчева ще се бори за равенство между половете
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:55 / 26.02.2010Коментари (0)139
©
"Неравенството между мъжете и жените продължава в много сектори, например в областта на заетостта, където разликите в заплащането са очевидни, и където равновесието между работата и семейството тепърва трябва  да бъде дефинирано", заяви българският евродепутат от Групата на ЕНП (ГЕРБ) Мария Неделчева по време на дебата в пленарната зала на ЕП по изготвянето на резолюцията, предложена от Ева-Брит  Свенсон (евродепутат от Групата на европейската обединена левица и председател на комисията по правата на жените и равенството между половете) за включване  в дневния ред на ООН за насърчаване на равенството между жените и мъжете.

По думите на Мария Неделчева, въпреки усилията за борбата срещу неравенството между мъжете и жените, не всички цели на Платформата за действие Пекин 15 са напълно реализирани. "Не става въпрос за предефиниране на нашите цели, защото ние ги познаваме добре! Вместо това, ние трябва да преразгледаме използваните средства за постигането им", подчерта тя.

Българският евродепутат излезе с конкретно предложение,  ЕС  да определи каква ще бъде неговата стратегия в рамките на програмата за действие на ООН в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, а именно:

  • - в краткосрочен план да бъде извършен пълен преглед на всички деликатни области в контекста на икономическата и финансова криза. Да се определят специфични показатели за оценка и измерване на въздействието на кризата върху заетостта и икономическия статус на жените в икономическата, социалната и околната среда;
  • - в средносрочен план да се прави на национално ниво редовен мониторинг и актуализиране на статистическите данни. За целта трябва да бъде извършван редовен преглед на показателите, които вече са разработени в рамките на Програмата за действие от Пекин, в съответствие с политическия, икономическия и социалния контекст;

Вземането предвид на тези два аспекта ще доведе до повече европейска кохезия по пътя на постигането на общите ни цели

-     в дългосрочен план да се гарантира интегриране на политиките на равенство  между мъжете и жените, да се насърчава обменът на добри практики между страните и да се гарантира, че пътните карти на Европейската комисия са в съответствие с постигнатия прогрес.

Само приемайки тази тристепенна структура, ние ще увеличим шансовете си за постигане в крайна сметка на нашите първоначални цели, убедително заяви Мария Неделчева.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: