Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутатът от Пиринско Мария Неделчева ще създава Европейска мрежа на младите адвокати
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:53 / 05.02.2010Коментари (0)153
©
В качеството си на член на групата на младите парламентаристи в Европейския парламент, евродепутатът от ЕНП (ГЕРБ) Мария Неделчева получи писмо, в което се дава старт на работата по създаването на Европейска мрежа на младите адвокати. Идеята е на председателя на Комисията по петиции Ерминия Мазони и на Италианската асоциация на младите адвокати (Associazione Italiana Giovani Avvocati ), а от българска страна за нейното популяризиране е поканена г-жа Неделчева. В своето писмо г-жа Мазони подчертава, че приемането на Стокхолмската програма определя рамката на ЕС в областта на правосъдието и вътрешния ред за следващите пет години (2010 - 2014 година).

Програмата  акцентира върху необходимостта принципът на взаимното признаване да стане ефективно действащ и взаимното доверие между националните власти на отделните държави-членки да бъде подсилено от постепенното развитие на европейска съдебна култура. Такава истинска европейска съдебна култура може да се развива чрез координиран обмен на опит между специалисти, които прилагат законодателството и политиката в областта на свободата, сигурността и правосъдието.

Младите юристи в ЕС често се сблъскват с трудности при придобиването на опит извън границите на родината си и отчитайки това, настоящата инициатива има за цел да се бори с тази ситуация чрез създаването на общоевропейска и координирана подкрепа за тях. Тези хора обаче трябва да притежават официална университетска диплома по правни науки, която им позволява да кандидатстват за членство в адвокатска колегия в рамките на Европейския съюз. В тази връзка г-жа Мазони и Италианската асоциация на младите адвокати предлагат създаването на Общоевропейска мрежа на младите юристи.

Първа стъпка в тази насока е организирането на среща между членове на национални организации/асоциации на младите юристи от няколко държави-членки в Брюксел в близките седмици. В тази връзка г-жа Мария Неделчева кани професионалните организации на млади български юристи да участват в инициативата, като за тази цел могат да се свържат с офиса й в Брюксел на електронен адрес http://mariya-nedelcheva.eu:2095/3rdparty/squirrelmail/src/compose.php?send_to=mariya.nedelcheva%40europarl.europa.eu или телефон 0032 2 28 45 248.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: