Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гръцки полицай на ГКПП - Кулата се гаври с наш гастарбайтер
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:05 / 13.11.2010Коментари (0)181
45-годишният петричанин Васил Иванов Василев се оплака от поредния случай на тормоз над него от гръцки полицай на ГКПП - Кулата. Василев работи в Гърция от 2007 година, всяка сутрин пътува през границата на работа и всяка вечер се връща в Петрич. Вчера сутринта той бил спрян за проверка. Пътуващите в посока Гърция се проверяват на ГКПП - Кулата, а връщащите се на ГКПП - Промахон. Василев разказа: Пътувах с моя "Опел Астра" с българска регистрация. Дадох си личната карта за проверка, казаха ми да отбия вляво. Държаха ме в една стая 40 минути, станала компютърна грешка, заради съвпадение на имената ме помислили за крадец. След 40 минути ми казаха: Помислихме, че се занимаваш с кражби, но няма проблем, можеш да продължиш.

Попитах гръцки униформен полицай какъв проблем е имало да ме задържат. Той се ядоса, бутна ме със сила в колата и с вратата ме удари по левия крак. От Серес дори бяха пристигнали цивилни полицаи да ме приберат, но се оказа, че не съм крадец.

Един от тях каза на полицая, който ме удари: Обясни на човека, че е станала компютърна грешка, защо му посягаш?

Въпреки това гръцкият униформен полицай продължи да ме бута. Ядосах се и вместо да продължа за Гърция се върнах обратно. С мен пътуваше още един човек. На него пък му взеха личната карта, забутаха я някъде и после я търсиха един час.

Преди 6 месеца имах подобен проблем в Гърция. Мисля, че пак беше със същия полицай. Тогава носех със себе си запалка във формата на пистолет за 2,50 лева. Заради тази запалка този полицай ме закара с джип в участъка в Ано Порой и ме скъса от бой. Началникът на тамошната полиция след това ми се извини, но той продължи и пред началника си да ми посяга. Поинтересувах се как са му имената, не ми казаха. Видях го на следващия ден да проверява лични карти на КПП-то.

Исках да пусна жалба, но една жена ми каза, че при тях не може. Разкараха ме. Проверките на Кулата се извършват и от български, и от гръцки гранични полицаи. При инцидента с гръцкия униформен полицай имаше и български полицаи, но не знам дали те са видели това, което стана.

Затова искам да попитам, ако всеки, с чието име стане компютърна грешка, яде бой, какво става тогава?

Преди една седмица спряхме с жената с колата на паркинг в Гърция. Изведнъж ни налетяха маскирани гръцки полицаи с автомати, претарашиха колата, взеха си каквото им хареса, без да питат, и си заминаха. Казаха ми, че мога и да пренощувам на паркинга, ако искам.

Искам да кажа на българското правителство и Министерството на външните работи на България да обърнат на гръцкото правителство и на гръцкото външно министерство сериозно внимание за подобни беззакония, които вършат някои гръцки полицаи спрямо български граждани. Колата ми е "чиста", нямам криминално минало и никой не трябва по подобен начин да се гаври с мен или с когото и да било.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: