Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гръцки прокурор иска 20-години пандиз за Джудиста
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 03.09.2010Коментари (0)346
©
В четвъртък миналата седмица съдът в Солун заседава за последен път по случая със задържания през лятото на 2009 година благоевградчанин Пламен Илиев-Джудиста, който бе арестуван в луксозния комплекс "Сани Резорт" на полуостров Халкидики с фалшиви кредитни карти да източва сметки. В ход е едномесечният срок за произнасяне на поисканата от прокурора 20-годишна присъда лишаване от свобода, съобщиха полицейски източници вчера. Вероятно поисканата от прокуратурата присъда ще бъде потвърдена, тъй като Джудиста и съучастниците му Живко Марков, Димитър Димитров-Белята и Р. Василев, които в момента са в затвора в град Политерос, на около 80 километра от Солун, са обвинени в организиране на престъпна група, чиито действия освен в Гърция са засечени и в Италия, е било разкрито на последното заседание на съда.

Втори прокурор по делото е повдигнал и още 6 обвинения срещу Джудиста и групата му за измама, използване на чужди лични данни, фалшифициране на документи и използването им. По времето на престоя на Джудиста в морския комплекс "Сани" е установено изпразване на сметка на популярен киноартист, гост на курорта. Престъплението е прикрепено към папката с обвинения срещу Джудиста. В хода на делото бе обсъждана и молбата на Джудиста за екстрадиране и изтърпяване на присъдата в България, която той пусна три месеца след престоя си в затвора. В мотивите си той, както писа "Струма", съобщил, че има дете, за което трябва да се грижи.

Факт е обаче, че за детето му се грижи съпругата му Мими, която всяко лято работи по няколко месеца в Испания, за да може да осигури издръжката на детето им. Арестът на Пламен Илиев-Джудиста и групата му бе сензационен не само в Благоевград, където всички ги познават, но и в Гърция, където полицията обяви задържането като силен удар на местните антимафиоти, тъй като ставало въпрос за големи престъпници, нанесли щети на банките за над 250 000 евро. Дни наред гърците следили групата, която работила в района на курорта Марина и комплекс "Сани". Тегленията са засичани по всяко време на деня и нощта.

Един от групата на Джудиста бил задържан в момент, в който поставял сканиращо устройство на банкомат. След това в комплекса с фалшиви документи и кредитни карти е задържан и Джудиста. Арестът му, за който работиха и криминалисти от ОД на МВР - Благоевград, разби останалите членове на групата в областния град. След задържането на групата в полицията няма регистрирана кражба от банкомат с почерка "Джудиста". Адвокати твърдят, че в Гърция много рядко се случва съдът да не уважи исканото от прокуратурата наказание. В най-добрия случай присъдата за Джудиста може да падне с не повече от 2 години.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: