Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гръцки стачници подпалиха български ТИР с шофьора и работник в кабината
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:00 / 02.10.2010Коментари (0)103
© Blagoevgrad24.bg
Протестиращи гръцки шофьори подпалиха ТИР- прицеп в гр. Инофита, близо до Атина, собственост на съветника от партия "Ред, законност и справедливост" в Сандански Румен Воденов. Тирът е бил запален на 23 септември около 1.00 ч., в кабината е бил шофьорът и работник, пътувал с него, за да натоварят спрейове с боя за България. Обгорели са 3 гуми, всяка за по 700 лв., брезентът на влекача, на стойнсот 2400 лв., страничният габарит, кабели, калник, накладки, 4 странични калника на обща стойност близо 2500 лв. По груби изчисления общите щети възлизат на над 10 000 лв. по думите на Р. Воденов.

Ето какво каза още пред репортер на "Струма" съветникът Р. Воденов: Пожарът е станал миналия четвъртък, близо седмица бях в Гърция , за да получа документ от властите, че автомобилът е запален умишлено от протестиращите превозвачи. За щастие шофьорът и работникът са невредими. Много трудно получих документа, за да удостоверя пред застрахователната компания в България, че причината за нанесените щети са от умишлен палеж. Първата версия, която ми казваха гръцките полицаи, бе, че автомобилът се е самозапалил от спирачките. Тя бе опровергана от факта, че камионът в продължение на 10 часа е бил паркиран пред фирмата, от която трябваше да се натовари стоката. Другото им твърдение бе, че тирът е опожарен на паркинг на изоставена бензиностанция.

Доказахме, че е бил в близост до фирмата, от която трябваше да вземем стоката. В понеделник, 28 септември, ми издадоха документ, след четиридневно обикаляне от кабинет на кабинет в гръцкия град Инофита. Знам, че ние българите сме безсилни. Това е трети инцидент в Гърция с мои автомобили. Преди година и половина ми счупиха стъклата на влекача, тогава шофьорът бе възрастен мъж, който се стресира от този случай. Преди това спукаха 4-те гуми на друг мой тир. Всички автомобили имат застраховка Автокаско. Гръцките полицаи се хващат за най-малкото нарушение на българските превозвачи и ни налагат солидни глоби, за да ни тормозят.

Товарният ми автомобил е още в Гърция, от застрахователната компания направиха оглед там, тъй като бе невъзможно да го придвижим до Сандански. Гръцки полицаи и пожарникари съставиха констативен протокол, в който обаче отразиха, че запалването е заради техническа неизправност. Това е явно укриване на престъпление, на всички е ясно, че палежът е извършен от гръцките стачници, които от дни са извън контрол, заключи Р. Воденов.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: