Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хаити: Групата на ЕНП изпрати наблюдателна мисия за президентските избори
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:40 / 22.03.2011Коментари (0)115
Групата на ЕНП изпрати наблюдателна мисия на вторият тур на президентските избори в Хаити, който се проведе на 20-ти март - неделя. Групата се състоеше от евродепутатите Мишел Стрифлер, Мария Неделчева и Карлос Итуртайз.

Делегацията пристигна в Порт о Пренс в петък и се срещна с двамата кандидати за президент на републиката - Мирланд Манига и Джоузеф Мартели, водача на изборната мисия на OAS посланик Грандерсон, посланиците на Франция и Испания - г-н Ле брет и г-н Ернандес, водача на мисията на Обединените нации за стабилизация в Хаити, посланик Едмон Мулет и водача на Делегацията на ЕС Лут Фаберт.

Евродепутатът Мишел Стрифлер, водач на делегацията и докладчик на Европейския парламент по хуманитарна помощ поздрави хората от Хаити за тяхното гражданско и демократично поведение, наблюдавано през този втори тур на президентските избори, който беше по-добре организиран от първия.

"Може да го считаме като пример. Делегацията на групата на ЕНП смята, че този втори тур беше организиран по начин, който осигурява точността на резултатите и ние приветстваме отсъствието на насилие", докладва делегацията на ЕНП.

Евродепутатите посетиха няколко изборни секции в неделя, за да проверят и да оценят прозрачността и законността на изборите.

"След като хората на Хаити проговориха, сега зависи от изборните власти Временния избирателен съвет да обяви окончателните резултати и ние сме сигурни, че и двамата кандидати ще признаят и приемат демократичното решение, изразено от хората в Хаити. Преустрояването на държавата зависи от факта, че президентът има ясен мандат от хората", посочи Мишел Стрифлер. "Само легитимно избран президент и членове на парламента ще бъдат в състояние да предприемат нужните мерки, тъй като реконструкцията на държавата се нуждае от стабилитет и политическа воля", добави тя.

Тези избори предоставят добра възможност за хората на Хаити да възвърнат увереността си и да я възстановят сред техните легитимно избрани институции, каза евродепутата Мария Неделчева. "Аз се надявам, че кандидатите и властите на Хаити ще се стремят да осигурят мирни избори, и че гласуващите ще проявят уважение", продължи тя.

Според гледната точка на ЕНП, също така е от жизненоважно значение Европейския парламент и международната общност да сътрудничат с бъдещите власти на Хаити, за да възвърнат функцията на напълно демократични институции.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: