Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Италианците: В Банско е най-евтино за ски
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:40 / 13.01.2012Коментари (0)212
© Blagoevgrad24.bg
Българският зимен курорт Банско е пример за това къде да се карат ски в Европа срещу малко пари и минимална организация на пътуването, твърди един от най-големите безплатни вестници в Италия - "Лего".

"Пиемонте обвинява природното бедствие за липсата на туристи, Алто Адидже и Третнино се опитват по всякакъв начин да заснежат пистите, а в Кортина д'Ампецо пристигат много финансисти, но малко туристи. Кой знае - това са божествените знаци на българската поява на Банско на световната ски карта", пише авторът на статията Лука Бреши.

Материалът идва в момент в който се появиха много противоречиви писания за това къде е най-изгодно да се карат ски в Европа. "Банско се намира само на 2 часа от столицата София и представлява малък център в прекрасната планина Пирин, която е природен парк, част от световно наследство на ЮНЕСКО. Сравненията с италианските планини не са много благоприятни за нас, защото тук например сезона почва от 15 декември и може да продължи до 15 май. Пейзажът е разчупен от красиви езера и планински хижи и през зимата там снегът е в изобилие. За да караш ски в Банско са необходими малко пари и малко организация - нещо, което в дните на световна финансова криза е от първостепенно значение, когато си планирате почивката.

Началната база за пистите е градчето с 8 хиляди жители, доскоро почти изоставено. След падането на стената там днес се издигат хотели, магазини, много модерни ски съоръжения, но, разбира се, има и малко разочарование за нас. Това, че всичко се е променило, го показва и фактът, че в Банско вече редовно се провеждат стартове за Световната купа по ски. Един от които преди година спечели италианската звезда Критоф Инерхофер.

Дължината на пистите е 75 км, като има склонове за всички вкусове и всички трудности. Докато се возиш на лифтовете, се чуват много езици. Голям плюс за Банско е, че се намира недалеч от Турция, на малко километри от Македония и още по-близо до гръцката граница. От летище София може да се наеме кола или да се вземе автобус (два часа и половина, около 25 евро). София е свързана с Рим и Милано с директни полети на Ал-Италия и България Ер, тарифите често са добри - за отиване и връщане дори по-малко от 100 евро. За ски карта се плащат само 158 евро за шест дни. Изборът на хотели е голям, като за сравнение ще ви кажа, че 3-звездните са по 130 евро на седмица", продължава репортажа си журналистът на в. "Лего".

"От Коледа до Великден тук пристигат каравани от туристи (предимно англичани). Блогове и сайтове на привърженици на курорта са пълни със суперлативи. Заради домакинството на стартовете за Световната купа ще видим пистите на Банско и по телевизията в последните два уикенда на февруари. Банско бе кандидат да приеме ските, ако България бе спечелила зимната олимпиада през 2014 г. Игрите ще се състоят в Русия, но българите са упорити и чрез Банско ще се представят отново много скоро".


Източник: Стандарт Нюз






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: