Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изнасилена на 14:Той ме върза в гората, ожени се за мен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:10 / 11.11.2010Коментари (0)363
През 2002 година в САЩ мъж отвлече 14-годишната Елизабет Смарт. Той я измъкна буквално от леглото й. Започва отчаяно търсене на момичето. След 9 месеца то е открито при двойка вагабонти. Сега, 8 години след престъплението, Елизабет се изправя в съда срещу своите мъчители. Историята е описана в местния вестник "The Salt Lake Tribune".

Процесът срещу Брайън Дейвид Мишел за отвличане и изнасилване започна в понеделник в американския щат Юта - в Солт Лейк Сити и продължава с разпити до края на седмицата. Съдът опитва 8 г. да докара мъжа в съдебната зала, но това бе невъзможно, тъй като той страда от разстройство на личността.

През нощта на 5 юни 2002 г. един мъж прониква в къщата на родителите на Елизабет, отвлича 14-годишното им дете, заплашва го с нож. По-малката сестра Мери разбира какво се случва, но не може да разпознае лицето на нападателя. Тя може само да си спомни гласа му.

Хиляди доброволци търсят в продължение на седмица Елизабет. С обучени кучета и хеликоптер на полицията е претъсена околността, в която се предполага че е, но няма и следа нито от нея, нито от похитителя й.

След 5 месеца Мери отива при родителите си, благочестиви мормони, и казва: "Мисля, че знам, кой отвлече сестра ми. Това е Емануел." Детете помислило, че това е бездомник, който нарича себе си Емануел и чийто баща ремонтирал покрива си на пролет.

Семейството прави схематична рисунка на назования Емануел и я публикува в медиите. После идва успехът. Семейството на "Емануел" може да идентифицира мъжа. Той се казва Брайън Дейвид Мишел.

През март 2003-та Елизабет е намерена в Санди, на 25 км от Солт Лейк Сити. При нея  действително са били Брайън и жена му Уанда Ейлиън. И двамата са задържани. При изслушванията в съда Мишел съобщи, че е искал малката Елизабет за втора жена. Веднага след отвличането той се жени за нея, като устройва собственоръчно направена церемония. Дотогава момиченцето изглежда е изнасилвано многократно от него.

Днес Елизабет Смарт е на 23 г. Минали са повече от 8 г. от ужасната случка. Тя се яви за първи път пред съда срещу своя похитител и насилник. The Salt Lake Tribune обрисува младата жена с потресаващи думи, които показват какво се е случило преди и как тя е преживяла този ужас. Похитителят отвлякъл момичето в палатка в планината и я вързал здраво между две дървета. Според описанията на жертвата Мишел непрекъснато я заплашвал със смърт, ако се опита да избяга.

След набързо скалъпеното "бракосъчетание" дойде и първото изнасилване, разказва пострадалата. Младата жена споделя, че се е чувствала омърсена и безполезна. Мислела е, че повече никой няма да може да я обикне.

През цялото време Брайън принуждава момичето да пие алкохол и пуши цигари. Преди да изнасилва Елизабет, той демонстрира най-различни сексуални приумици с жена си Уанда. След това връзва девойката и я заплашва, че ако избяга, рискува живота си и ще бъде убита.

Тогава тя си спомня своите родители и сестра си. Станало й ясно, че винаги ще обича семейството си, независимо какво ще й стори похитителят. Момичето се отказва от всякакви мисли за бягство. "Независимо какво ми струва, искам да живея", казва Елизабет пред съдията. "Ще го преживея и ще правя каквото той ми нареди, за да не разбия собствения си живот и този на моето семейство".

Междувременно Елизабет се върна към живота и сбъдна голямата си мечта. Тя завърши следването си в Brigham Young University. Елизабет ще довърши показанията си тази седмица. Ако бъде осъден, Брайън го грози доживотна присъда. Съпругата му Уанда е била осъдена миналата година на 15 години затвор.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: