Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Костадин Хаджигаев присъства на голяма международна среща в Турция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:02 / 26.11.2012Коментари (0)508
©
Областният управител Костадин Хаджигаев взе участие в Конгреса на държавните представители на административно-териториалните единици в страните от Евразия, Средния Изток и Северна Африка, който се проведе от 21 до 23 ноември 2012 г. в Истанбул,Турция, като единствен представител от българска страна. Той бе поканен от посланика на Република Турция у нас Негово превъзходителство Исмаил Арамаз и командирован от Министерски съвет.

Премиерът Реджеп Ердоган откри Конгреса, на който присъстваха и министрите на външните работи и на туризма на Република Турция и се организира под егидата на Хюсеин Мутлу - областен управител на Истанбул /валия на Истанбул/.

"Добри примери от практиката в администрацията" бе основната темата на Конгреса, в който взеха участие министри, зам.-министри, областни управители и представители от различни сфери на науката от 36 страни от Кавказ и Азия (Азербайджан, Грузия, Узбекистан, Казахстан, Таджикистан, Афганистан, Киргизстан, Туркменистан, Пакистан, Монголия), Близкия Изток (Палестина, Сирия, Йордания, Саудитска Арабия, Иран, Оман, Ирак, Йемен, Кувейт, Катар, Ливан, Обединени арабски Емирства,Севернокипърската Турска Република), Северна Африка (Мароко, Тунис, Алжир, Либия, Египет, Сомалия), Европа и Балканите (България, Гърция, Косово, Босна и Херцеговина, Албания, Македония, Черна гора, Украйна, Румъния).

Областният управител Костадин Хаджигаев направи своето изказване на тема "Сигурността в градовете - добри практики от България" на втория ден от Конгреса, като обърна внимание на доброто взаимодействие между централните и териториалните органи на изпълнителната власт и между администрациите които ги подпомагат.

С обсъжданията след всеки панел от програмата се даде възможност за обмяна на професионален опит и примери за добри практики в администрацията, развити чрез актуалната административна култура сред държавните представители на административно-териториалните единици.

Обсъдени бяха възможностите за общ подход на държавните териториални представители по отношение на критични въпроси като управление на сигурността, управление при бедствия, социална помощ, управление на социални мероприятия, миграция, бежанци и права на човека за страни споделящи обща административна култура или в близко географско съседство.

В последния ден от Конгреса на държавните представители на административно-териториалните единици в страните от Евразия, Средния Изток и Северна Африка бе подписана Декларация за сътрудничество и взаимодействие между страните участнички.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: