Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мария Неделчева: Необходима е превенция и ефективна европейска политика срещу трафика на хора
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:45 / 23.06.2012Коментари (0)176
В Европейския парламент в Брюксел се състоя обмен на мнения с Мирия Василиаду, координатор в Европейската служба за борба с трафика на хора, организиран съвместно от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и Комисията по правата на жените и равенството на половете. Активно участие в дискусията взе българският евродепутат Мария Неделчева от Групата на ЕНП (ГЕРБ).

Размяната на мнения е във връзка със стартирането на Европейската стратегия за борба с трафика на хора за 2012-2016 година. Госпожа Василиаду представи на членовете на двете комисии детайлите от тази стратегия, с акцент върху транснационалния и многостранен подход, неравенството между половете, както и насилието върху жените.

Мария Неделчева повдигна три въпроса, свързани с изпълнението на стратегията. На първо място тя попита за външното измерение на стратегията, как Еврокомисията възнамерява да структурира сътрудничеството си с трети страни и как ще се определят приоритетните страни. Г-жа Василиаду обясни, че Комисията планира създаването на списък с такива страни, включващ не само страните-членки, но също така и трети страни, ангажирани с проблема.

Българският евродепутат обърна внимание на средствата, използвани за оценка на напредъка на стратегията по отношение на показателите и целите на страните-членки. Г-жа Неделчева засегна специално въпроса за превенцията, който е една от петте оси на стратегията. Според нея "превенцията е от решаващо значение, защото винаги е по-добре да се предотврати нещо, отколкото да се лекува".

Така тя визира темата за информационните кампании, повишаването на информираността и конкретните действия, които ще бъдат предложени от Комисията в училищата, но също и на "консуматорите", тоест лицата, които са съучастници в трафика на хора чрез консумация на услуги, предоставяни от експлоатирани човешки същества.

Мирия Василиаду съобщи, че Комисията ще проучи информацията и кампаниите за повишаване на осведомеността, които вече са били организирани, за да се разбере, кое работи и кое се е оказало неефективно. Това изследване ще се проведе през 2012 и 2013 г. и ще засегне всички участници. По този начин Комисията се надява да се идентифицират най-добрите практики и ноу-хау в Европа, за да се организира кампания с европейски обхват, която ще вземе под внимание тези елементи и ще бъде в състояние да заработи през 2014 година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: