Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наши проститутки работят насила по 17 ч. в денонощието в Германия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:14 / 15.11.2011Коментари (0)237
Млади българки от Плевен и Добрич принудително проституират в германските градове Бремен и Бремерхафен. Условията им на работа - просто катастрофални: 7 дни седмично, на смени от по 17 часа. Побоят и страхът са техният вечен спътник.

Според полицията, нашенките са принуждавани към всякакъв вид сексуални услуги, дори и да ги отхвърлят. Сводниците отнемат на жените почти всичко. Оставят им минимално количество джобни пари. Някои са подмамени с фалшиви обещания и заставени от трафикантите да упражняват най-древната професия на света.

През миналата година Бременската полиция е установила 56 жертви на сексуална експлоатация. Изключенията отиват на съд. Естествено не всички виновни за трафика на българки отиват на съд. "Често показанията на жените не са достатъчни за съдебно дирене", разказва прокурорката Петра Майер. Тъй като сводниците познават близките на жените в България, често решаващ е намекът, че на децата или на родителите може да се случи нещо лошо. Затова жертвата е принудена да мълчи и да си трае.

Показателна е съдбата на четири млади жени от Добрич, доведени от двама български сводници да проституират в Бремерхафен. Там паспортите веднага им били отнети. Всеки опит за неподчинение завършвал с побой. Освен това жените били заплашвани, че ще бъдат обезобразени, ако не се подчиняват, и че ще се търси мъст чрез роднините им в България.

Според разследващите е успех дори това, че в случая с двамата българи изобщо се е стигнало до повдигане на обвинения: "Често се досещаме, че жените са експлоатирани или малтретирани, но засегнатите не смеят да дадат показания", казва прокурорката Петра Майер.

Дори ако жените успеят да се отърват от мъчителите си и дадат показания пред полицията, извършителите имат доста добри шансове да останат безнаказани или да получат само условни присъди. Защото, след като жените се завърнат в родината си, става много трудно да бъдат накарани да се върнат в Германия, за да участват в дело. "Без свидетели не може да се стигне до осъдителна присъда", казва Грегор Вайзнер от криминалната полиция.

Пред съда се стига до неравнопоставена размяна на удари: "Жените не говорят немски, слабо образовани са и са изправени на процесите срещу неколцина защитници на обвиняемите", коментира прокурорката Майер. "Не е достатъчно съдът да изпрати призовка до Румъния или България", казва Грегор Вайзнер от полицията. Жените се нуждаят от някого, на когото да се доверят, който да ги придружава и най-вече - да говори езика им.

Мнозина експерти настояват на жените, които са склонни да дадат показания пред съда, да бъдат давани известни перспективи за оставане в Германия, поне за времето, докато трае съдебният процес.

Двамата български сводници, чиито жертви са били принудени да се предлагат на клиенти по 17 часа дневно, се отървали с условни присъди, пише БЛИЦ. Единствената свидетелка от четирите засегнати жени, която била готова да даде показания, рухнала психически малко преди да отпътува от България в края на месец август. Прокурорката Петра Майер положила много усилия, за да бъдат заставени обвиняемите да изплатят на жертвите обезщетения от по 10 000 евро.

Източник: novini.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: