Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Норвежкият Касапин се целил и в кралския дворец в Осло
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:05 / 31.07.2011Коментари (0)179
Кралският дворец в Осло и централата на управляващата Партия на труда са били в списъка с мишени на норвежкия касапин Андерш Беринг Брайвик, съобщи таблоидът "Верденс Ганг" /VG/.

"По време на разпитите нападателят призна, че обмислял атаки и срещу други обществени места, но на 22 юли избрал седалището на правителството в Осло и Ютьоя" - островът, където младежката организация на Партията на труда провеждаше летния си лагер, обяви прокурорът Пал-Фредрик Хьорт Краби.

Според информацията на изданието, кралският дворец бил мишена заради символичното си значение, докато партийната централа - заради ролята на членовете й в създаването на мултикултурното общество.

"Не желая да коментирам броя или същността на мишените му. Те са цели на терорист, чиято идея е била да удари правителството", посочи Хьорт Краби. Органите на реда също отказаха да коментират информацията на "Верденс Ганг". "В резултат на нападенията сигурността на централните сгради бе засилена. Ние обаче няма да ви дадем подробности за това какви мерки бяха предприети.

Важното е, че сигурността на институциите е гарантирана", отбеляза говорителката на местната полиция Карол Сендби. Адвокатът на Брайвик по-рано също призна, че клиентът му е имал редица други цели. "Обмислял е няколко други проекта с различен мащаб за онзи петък", уточни Гейр Липестад, цитиран от "Афтенпостен". "На въпросния ден са се случили неща, за които не искам да изпадам в подробности (в момента), но събитията са протекли по различен начин от планираното", коментира още адвокатът. Норвежката полиция отказа да посочи и останалите цели на Брайвик.

Въпреки това един от водещите следователи - Джон Фредриксен, сподели: "Това, което можем да ви кажем за момента е, че според първоначалната информация, събрана в началото на разпитите и от показанията (на Беринг Брайвик), е имало десетки други цели. Всички те бяха проверени, за да определим нивото на заплаха". "Не открихме обаче нищо", отбеляза Фредриксен.

Източник: АФП






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: