Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Разлог кандидатства с 5 проекта
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:25 / 29.06.2011Коментари (0)165
© Blagoevgrad24.bg
Община Разлог кандидатства с 5 проекта в качеството си на партнираща организация по Програмата за европейско териториално сътрудничество "Гърция - България" 2007 - 2013. Управляващ орган на Програмата е Министерство на икономиката и финансите (Гърция) и Министерство на регионалното развитие (България).  

"Традиционно туризмът е най-динамично, развиващия се сектор в трансграничния регион България - Гърция. Разработените проекти имат огромен потенциал за развитие на туризма, който се определя от богатото ни и уникално културно и природно наследство. Община Разлог стана партньор в 5 проекта, благодарение на опита, който има в работата си по международни проекти", каза инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Проектът с наименование IMPACT  (Improvement, Management and Promotion of  Architectural Monuments and Cultural Tourism)  Подобряване, управление и популяризиране на архитектурни паметници и културния туризъм цели не само опазване и  управление, но и насърчаване (промотиране) на културните ресурси. Водещ партньор в този проект е Община Разлог. Партньори са Община Драма, Сдружение за фолклор от Драма, Център за иновативни практики и устойчиво развитие, гр. Разлог.

Проектът предвижда да се подобри физическата среда и културната инфраструктура в трансграничния регион с конкретни инвестиционни дейности. За община Разлог тези дейности включват  ремонт, реставрация и консервация на 3 къщи - музеи (Астинова, Кипрева, Парапунова) и стопанска постройка, към Музеен комплекс гр. Разлог. Дейността включва разработването на нова и атрактивна концепция за представяне на артефактите в музейния комплекс, както и доставка на необходимото оборудване. Ще се разработи интегрирана туристическа информационна система, чрез която да се постигне увеличаване на броя на туристите и изграждане на имидж на атрактивна туристическа дестинация. В проекта е заложено още разработване на стратегия за развитие на културния туризъм, както и на маркетингова стратегия за развитие на културния туризъм в транс-граничния регион.

Вторият внесен проект "Прогрес и риск" цели опазване, управление и насърчаване използването на природните ресурси. Водещ партньор в този проект е Община Кавала (Гърция).  Проектът "Икономика на солидарност: Устойчив модел на развитие" се отнася до сътрудничество и взаимодействие в областта на здравеопазването и проблемите на социалното благосъстояние. Водеща организация е Община Драма (Гърция). Четвъртият проект, в който Община Разлог е партньор е с наименование "Общи иновативни пътеки за заетост в алтернативния туризъм" пряко насочен към конкурентоспособността и човешките ресурси.

С проект "Предприемачество и качество в градовете с минерални извори" Община Разлог ще насърчава предприемачеството и дейности справящи се с преструктурирането на икономиката в партньорство с: Община Лагкадас, Община Волви (Гърция), Община Сантики (Гърция), Община Гърмен, Община Девин, Община Сандански и Водещ партньор Община Солун (Гърция).






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: