Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С 12 г. закъснение екстрадираха в Италия 30-г. дупничанка да лежи присъда за дрога и оръжие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:25 / 25.10.2010Коментари (0)126
© Blagoevgrad24.bg
Екстрадираха в Италия 30-годишната дупничанка Бойка Харамлийска, за да излежи 4 години и 11 месеца в тамошен затвор. Двете й невръстни деца - 20-месечната Йоана и 3-годишният Валентино, остават при баба си. Решението за екстрадицията на Харамлийска е на Кюстендилски окръжен съд след получена европейска заповед за арест.

Тя сама пожела да замине за Италия, неофициално беше обяснила, че може и да не излежи цялата присъда, а само година-две.

Според европейското законодателство, след като има две малки деца и е доказано, че не е знаела за процеса, Бойка можела да поиска да излежи присъдата в България, казаха юристи.

Бойка Харамлийска бе задържана в средата на август тази година в Дупница, докато подаваше в полицията формуляр за подмяна на старите си документи за самоличност. При рутинната проверка се оказа, че 30-годишната жена е обявена за издирване заради влязла в сила присъда за дрога и оръжие от съда в Милано, който я осъдил на 6 години затвор. През 1998 година италианските съдебни власти екстрадирали девойката, след като тя излежала в затвора малко повече от година, преди делото й да приключи.

От 12 години съм в България, не съм напускала страната и не знаех, че съм осъдена, не съм се крила, как така документите за това, че ме търсят от Италия, не са стигнали до мен, учудваше се Бойка.

Според официално получените документи по време на делото срещу нея италианските власти са установили, че 18-годишната тогава девойка е координирала работата на престъпна група, занимаваща се с трафик на хероин и кокаин, а по време на ареста й у нея е бил открит пистолет "Берета", собственост на италиански карабинер, откраднат месеци преди това.

Албански мафиоти натопили нашата Бойка и й прехвърлили цялата вина, тъй като само тя не е била на процеса, коментираха близките на младата дупничанка по време на заседанието по случая в Кюстендил. Как така не сме научили за присъдата, в Италия живее половината Дупница, а в Милано към 15 000 наши гурбетчии. Знаеш ли ги кой какво върши, с какво се занимава и как печели по Апенините. Та и Бойка, млада била, хванала се с разни мафиоти, има да пати сега, бяха коментарите на близките й.

Издирването й по линия на международното споразумение за полицейско сътрудничество е много бавно. Затова и не са я търсили толкова години, и чак сега, когато е подала формулярите за смяна документите за самоличност, е светнал червеният сигнал и са я задържали, обясни окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: