Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Три години гръцки съд чака българския Ескобар, наркобос №1 в Пиринско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:04 / 18.10.2011Коментари (0)220
©
Три години Гърция чака осъдения за трафик на дрога Огнян Атанасов, за да го изправи на съд заради бягството му от затвор в Халкидики.

През 2008 г. властите в Солун изготвят европейска заповед за арест на прославилия се като българския Ескобар наркобандит. Оттогава в България са пристигнали общо пет такива заповеди. Едва през юли м.г. съдиите одобряват една от тях. Въпреки това Атанасов си остава у нас. Причината - 4 месеца по-рано е задържан с петима авери с килограм кокаин, 900 г хероин, 300 г амфетамин, злато, пари и незаконно оръжие.

Докато това дело в Софийския градски съд (СГС) не приключи и Ескобар не изтърпи евентуалната си присъда у нас, той не може да бъде екстрадиран в Гърция, казват магистрати. Тамошните власти са принудени да чакат. Атанасов, който е роден в петричко село, е обявен за издирване от 1998 г. след бягството от гръцкия затвор, където излежавал 18-годишна присъда за търговия с хероин. Оттогава до 2003 г. той е извършил още 11 престъпления в Гърция.

Вече година и половина Атанасов е зад решетките в родината си. В понеделник той бе доведен в Софийския градски съд на поредно заседание по делото срещу него. С пранги на краката и белезници на ръцете наркобандитът едва пристъпваше треперейки, придържан от съдебните охранители. Силният му тремор стъписа присъстващите в съдебната зала.

"Клиентът ми е зле психически. Настанен е в болницата на затвора и не се чувства добре", обясни пред "Труд" адвокатът Тома Гунчев. Атанасов от години се жалва пред съдилищата от влошеното си здраве. През 1999 г. претърпял тежка катастрофа и след комоцио получил сериозно мозъчно увреждане. Макар че няколко пъти защитата му е настоявала да бъде освободен с по-лека мярка за неотклонение, съдиите са непреклонни.

Атанасов е подсъдим заедно с шурея си Антон Ханджийски, Васил Кръстев-Цульо, Ангел Трайков, Марин Яръмов и Валентин Петров. Според обвинението петимата са били участници в наркобандата, организирана от петричкия Ескобар. В понеделник ход на делото не беше даден. Оказа се, че Петър Йовчев - адвокатът на подсъдимия Петров, е депозирал молба до съда, с която съобщава, че не може да се яви. "Въпреки че датата на заседанието е съгласувана с адвокат Йовчев, после той се е ангажирал с кандидатура за общински съветник на политическа партия ГЕРБ", съобщи съдия Мариян Марков.

Адвокатът настоявал делото да се насрочи за друга дата заради местните избори в Петрич. Отсъствието на Йовчев не беше единствено. Нямаше го и адвоката на Марин Яръмов. В молба до съда той съобщава, че разбрал за ангажиментите на колегата си и решил, че е "безпредметно явяването му в съдебна зала". Делото ще продължи на 15 ноември.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: