Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ужас! Монахини обвинени в педофилия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:40 / 05.01.2011Коментари (0)287
След множеството разкрития за сексуално насилие над деца от страна на свещеници в различни европейски страни, в Белгия назрява друг скандал. Трима белгийци, двама мъже и една жена, са внесли жалби в прокуратурата срещу монахини, които са обвинени в сексуално посегателство над момчета и момичета.

Посегателствата са извършвани през 60-те години на 20-ти век, но се смята, че са продължили сравнително до неотдавна. Оплакванията са от бивши възпитаници на един дом за сираци в Югозападна Белгия, но тепърва се очакват десетки разкрития и обвинения и срещу други домове, управлявани от католическата църква.

Това е Домът за деца, лишени от родителски грижи, носещ красивото име Стела Марис. Според този 50-годишен мъж, пожелал анонимност, монахините в дома са се гаврили с него откакто навършва пет години. Посегателствата продължават с години.

Мъж:
- При сестра Жермен трябваше да легна на леглото. Следваха опипвания по гениталиите и орален секс. Сестра Сесил също ме викаше в стаята й. Носеше нещо като пеньоар. Прегръщаше ме, а аз трябваше да я задоволявам. Обикновено обвиняват мъже в педофилия, но според мен има огромен брой жени, монахини и други такива, вършещи същите неща, но това не е известно на хората.

Освен този мъж, оплаквания са направили още един мъж и една жена, които днес са над 60-годишни. Един белгийски вестник, добрал се до разкритията на жената, пише, че на 14 години тя е била редовна жертва на сексуално посегателство от страна на монахини в общата баня на дома Стела Марис.

Не се оплакала, защото изпитвала страх. Адвокатът на дома за сираци каза, че сегашното му ръководство апелира към всички жертви на подобни посегателства да подадат жалби, защото има данни, че тези гаври са продължили и през 90-те години на миналия век.

Източник: БНТ






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: