Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За евродепутат М. Неделчева обучението на граничните ченгета е ключово за Шенген
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:30 / 02.09.2011Коментари (0)98
©
В заседание на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, представители на Европейската комисия направиха изложение на Изменението на Кодекса на шенгенските граници и на Конвенцията за прилагане на Споразумението от Шенген. Изслушан бе и докладчика Георгиос Папаниколау с първо представяне на доклада му по темата.

В станалите разисквания, евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Мария Неделчева отправи към Комисията ключови въпроси, свързани с обученията на граничната охрана. В изказването си тя отчете предвидените мерки за съвместни обучения и подобряване на обученията на граничната охрана за изключително важен елемент от предложението. В тази връзка настоя Комисията да представи повече подробности за планираните обучения на граничната охрана с цел справяне със ситуации, включващи непридружени непълнолетни лица и жертви на трафик, защото сложният проблем засяга все по-силно Европа.

Мария Неделчева обърна внимание и на едно друго предизвикателство - миграцията на деца от една държава-членка на ЕС в друга, което ги прави уязвими към експлоатация, дискриминация и злоупотреба. В този контекст евродепутатът отправи въпрос, предвижда ли Комисията да включи в обученията справяне със ситуации с европейски граждани, които стават жертва на трафик и експлоатация в границите на ЕС.

Не на последно място М.Неделчева посъветва Комисията да вземе под внимание всички добри предложения, направени в доклада на Карлос Коелю относно създаването на механизъм с цел проверка на прилагането на достиженията на Шенген.

Българският евродепутат определи регламента за Изменение на Кодекса на шенгенските граници и на Конвенцията за прилагане на Споразумението от Шенген като още една стъпка към постигането на интегрирана система за управление на външните граници, към създаване на гъвкавост и ускорени процедури при граничния контрол, както и към улесняване на преминаването на вътрешните граници в ЕС. "Виждам много позитивни предложения, направени в документа на Комисията.

Това например са  обособяването на отделни ленти за пътници освободени от визи; въвеждането на специални условия за пресичането на границите на екипи от спасителни служби, полиция, пожарна;  специални разпоредби за документите на граждани на трети страни от екипи на международни влакове, както и всички необходими технически адаптации, подчертани в текста", посочи М.Неделчева.

  

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: