Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За най-посещавания от българи гръцки остров нямате нужда от пътеводител
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:58 / 30.08.2024Коментари (1)963
Къде да отседнете, в кое заведение да вечеряте и кой плаж да посетите в Миконос - днес ще ви запознаем с най-актуалните места, които задължително трябва да присъстват в списъка ви. 

Остров Миконос ще остане в българската история като най-посещаваната дестинация през лятото от всички наши известни личности. В интерес на истината островът се бори, заедно с Ибиса, за първото място по количество посещаемост на млади хора. 

Ако искате да се отдадете на мързелива почивка с цялото семейство, може би това не е точно вашата дестинация, но пък, ако искате да се потопите в света на музиката, забавленията, вкусната храна и красивите плажове - Миконос е вашето място. А и нищо не може да се сравни със скритата завист на всички ваши познати, виждайки снимките ви в социалните мрежи от приказния остров. Това, последното, разбира се, е в кръга на шегата и нищо повече.

Едно от нещата, които ви обещавам, е да се влюбите в острова, след като стигнете до края на тази статия. 

Миконос предлага за всекиго по нещо - тъй като името на острова е в чест на внука на бог Аполон, разхождайки се, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. 

Археологическият и етнографският музеи, византийската църква Парапортиани, старинните вятърни мелници - всичко това ще ви даде нужната доза история и спокойното усещане за нещо повече от парти център с множество прекрасни полуголи тела по плажната ивица, на които ще станете свидетели. 

Което ни довежда до основната атракция на Миконос - неговите плажове. Островът разполага с две основни плажни ивици с прекрасните и доста буквални имена - Paradise и Super Paradise. (Рай и Супер Рай). И двата плажа са по-скоро ориентирани към младите хора - музиката е почти 24-часово забавление, а ритмите са по-скоро техно, отколкото типично гръцки. 

За да затвърдя теорията си, че Миконос е подходящ почти за всеки, ще ви издам и една малка тайна... Ако имате нужда от спокойствие и тишина на морския бряг, то изберете плажа Елия. Можете да съчетаете събирането на слънчеви лъчи с няколко часа риболов или гмуркане. Това е най-дългата плажна ивица на острова, пясъка на плажа е фин и гали пръстите, докато отпивате от любимата си лятна напитка. 

Многообразието от тематични плажове не спира до тук, разбира се. От южната страна на Миконос се намира семейно-приятелският плаж Платис Гиалос, на който има множество хотели. Гостите могат да пристъпят директно от хотелската си стая на плажа за да се отпуснат на шезлонг, или да се насладят на водните спортове. Намиращ се на кратко разстояние от град Чопра, Платис Гилос е разположен в живописен залив с форма на полумесец. По плажната ивица има изобилие от гръцки и италиански ресторанти, а също така и евтина, но вкусна средиземноморска храна за из път.

Стигаме и до нещо изключително задължително за една качествена почивка - хубавата храна, а Миконос знае как да предложи на своите гости най-доброто. В цяла Гърция ще имате възможност да опитате от вкусната (и прясна) средиземноморска кухня, но в Миконос ще попаднете на една доста интересна селекция от вкусове. За кухнята на острова са характерни бадемовите сладкиши "amigdalotá“, сиренето Копанисти (Kopanisti) - меко сирене подправени с черен пипер. Любителите на месо могат да опитат "loúzes“ (свинско филе с подправки) и вкусни местни наденички, поръсени с черен пипер и местно отглеждан риган. 

Да кажем, че сте обиколили всички исторически забележителности, хванали сте златист загар на плажа, починали сте си в хотела и сте хапнали нещо изключително вкусно... какво остава ли? Как какво?! Време е за партии! 

Миконос изобилства от нощни клубове, които предлагат шумни и доста атрактивни партита. Тук се намира и Cavo Paradiso Club, който е спечелил вниманието на посетителите, нареждайки се сред топ 15 клубове в света. Ако това не е вашето нещо, островът предлага прекрасни места и за вас - нежна музика и приятна атмосфера.

Ако островът ви се стори тесен, можете да заемете лодка, която ще ви закара до всички съседни на него парчета земя. Миконос е остров с изключително добре развита транспортна мрежа. Възможна е връзка със съседните острови – Наксос, Тинос, Антипарос, както и ферибот връзка с други популярни дестинации – Крит, Родос, Атина. Недалеч от Миконос се намира и свещеният остров Делос, който се счита за един от най-важните острови на Гърция по отношение на археологически находки.

Ето това е... и не само всъщност. Миконос е остров, който задължително трябва да посетите за повече от два дни, за да успеете да поемете от цялостната атмосфера на острова, пише Edna.bg.

Още по темата: общо новини по темата: 1018
16.09.2024 »
15.09.2024 »
15.09.2024 »
13.09.2024 »
13.09.2024 »
12.09.2024 »
предишна страница [ 1/170 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
най-посещавания от българи гръцки остров е ТАСОС, а не Миконос ! Не пишете глупости
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: