Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
120 пенсионери в с. Долно Драглище се сдобиха с клуб
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:49 / 26.12.2010Коментари (0)198
© Blagoevgrad24.bg
Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог официално откри клуб на пенсионера в Долно Драглище, съобщават за Blagoevgrad24.bg от общинската администрация. В селото има 120 пенсионера, голяма част от тях дойдоха на откриването на клуба, което се превърна в своеобразен празник за тях.

"Останахме удовлетворени, че кметът Герчев прие присърце нашето искане за разкриването на клуб на пенсионера в Долно Драглище. Той показа своето уважение към нас възрастните хора. За нас това ще бъде втори дом. Доволни сме и му благодарим, че е помислил и за хората от третата възраст. Смятам, че ще успеем да развием една добра социална дейност, която ще вдъхне живот на всички ни.", каза Мария Калоянова председател на местния клуба на пенсионера. 

Клубът на пенсионера се намира до сградата на кметството в село Долно Драглище. Фасадата и помещенията са основно ремонтирани, сменена е цялата дограма. Лентата за откриването на клуба на пенсионера в с. Долно Драглище бе прерязана от инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог и М. Попадиин председател на управителния съвет на Потребителска кооперация "Пирин". Отслужен бе водосвет за здраве и успех.

Инж. Красимир Герчев не скри своята радост от откриването на клуба и благодари на г-н М. Попадиин за предоставеното помещение, в което се разкри клуба на пенсионера. На официалното откриване на клуба присъстваха още двамата заместник кметове Иван Гюров и Венцислав Гърменов, кмета на село Долно Драглище Лиляна Боянова, кметове на съставни села в община Разлог и други.

120-те пенсионера от Долно Драглище са категорични, че ще превърнат клуба в привлекателно място за срещи и празници. "Този клуб
© Blagoevgrad24.bg
ще позволи да запълним своето свободно време с полезни занимания. Ще отблъснем самотата от себе си. До сега си нямахме нищо. Клубът много ми харесва и съм доволен. Всичко е направи много добре и с желание. Радвам, че ни посетиха голяма част от населението на селото. Тук виждам и много млади хора, което ме радва още повече.", каза  76-годишния Цветан Тошков. Дядо Атанас Атанасов допълва "Нямаше къде да се съберем да пием дори по едно кафе. Искам да играя шах в нашия клуб. Пожелавам клубът да се изявява със своя собствена дейност и отново благодаря на кмета Герчев."

Присъстващите на официалното откриване бяха зарадвани за празника с тържествена програма и с маса с кулинарни изкушения. Село Долно Драглище бе единственото населено място в Община Разлог, където нямаше разкрит пенсионерски клуб.

 

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: