Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
15 денонощия арест за земеделец сбил се с ченге на селски събор
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:35 / 22.07.2011Коментари (0)238
©
Състав на Районен съд - Петрич, председателстван от съдия Иван Филчев, вчера осъди на 15 денонощия арест по Указа за борба с дребното хулиганство Пламен Чаушев от петричкото село Кавракирово за това, че на 20 юли, празника на Беласица, в центъра на селото, не се е подчинил на разпореждане на полицай Николай Стоянов след употреба на алкохол, посегнал с ръка към врата на служителя на МВР и при сбиването с него му е скъсал служебната риза, държателя на пагона и потника, отправяйки обидни изрази и закани. съобщава в. "Струма".

За присъдата съдия Филчев се мотивира с факта, че през 2005 година Чаушев е съден за едро хулиганство и унищожаване на вещи, а през 2007 година е лежал в ареста 8 денонощия по Указа за борба с дребното хулиганство.

По-рано през деня прокурорът Емил Дончев пледира обвиняемият Павел Чаушев да бъде осъден на 15 денонощия арест, които да бъдат излежани в подразделенията на МВР. Има доказателства за нарушение на обществения ред и неподчинение на служител на МВР. Обвиняемият с изключителна дързост е извършил действия срещу служителя на МВР, отправял е цинични изрази и обиди и е посегнал с ръка към полицая Николай Стоянов, проявил е грубо отношение към органите на реда, късал е униформата на полицая, бяха аргументите на прокурора Емил Дончев.

Защитничката на подсъдимия земеделец Павел Чаушев адвокат Албена Златкова пледира, че между полицая Николай Стоянов и нейния подзащитен има дрязги от 2007 година. Тогава Чаушев е участвал в ПТП, с изясняването на което се е занимавал полицаят Стоянов. Чаушев е действал в състояние на афект, вследствие на действията на Николай Стоянов и неговия колега Андон Яков, бил е бит от полицаите, срещу него е употребена сила. Той е невиновен. Предлагам алтернативно да се вземе предвид, че е взел поука, бил е бит в центъра на селото, което е унижило мъжкото му достойнство и ако все пак срещу него се вземе някаква мярка, то той да не излежава наказанието в полицията, за да нямаме допълнителни разпри между него и полицая Стоянов. Предлагам Чаушев да бъде наказан с глоба, било то и в максимален размер, пледира адвокат Златкова.

Сблъсъкът между полицая Николай Стоянов и Павел Чаушев от петричкото село Кавракирово се е състоял завчера в деня на събора на село Беласица в центъра на селото. Чаушев разказа пред съдията Иван Филчев: Бяхме на събор. В едно заведение на маса в Беласица видях племенниците си, спрях колата на средата на пътя и отидох да ги видя. След малко ми направиха забележка, че колата е на пътя, отидох и я изместих на тротоара. Бях пийнал две-три бири. В момента, в който паркирах на тротоара, дойде полицатя Стоянов, потърси ми документи, аз му дадох личната карта и шофьорската книжка, но той поиска и документите на колата. Получи се така, че просто се сбутахме.

Той има отношение към мен от 2007 година, тогава имахме с него случка. Имаше ПТП, Стоянов беше дежурен, сблъскахме се аз и едно момче от Първомай. Тогава Стоянов тръгна да ме бие, защото съм бил пил и не съм го чакал до патрулката, както ми каза, твърдеше пред съда подсъдимият Чаушев, който призна, че през 2007 година е лежал осем дни в ареста по Указа за борба с дребното хулиганство. Съдия Иван Филчев припомни, че през 2005 година той е бил съден за едро хулиганство и унищожаване на вещи.

Полицаят Николай Стоянов, който вчера беше свидетел по случая, разказа: Аз и колегата Андон Яков бяхме в Беласица, охранявахме събора в селото. Течаха борбите, когато едно лице ми каза, че има паркиран автомобил в средата на пътя и колите не могат да минават. Беше около 19.50 часа, отидох на въпросното място и видях, че едно лице прави маневра назад. Поисках му документите, той ги даде, миришеше на алкохол, имаше замътен поглед. Предяви ми лична карта и свидетелство за управление, слезе от автомобила. Чаушев заяви, че няма да даде документите за колата. След това се обадих на дежурния да изпратят колеги от КАТ да го тестват за алкохол.

Познавам Павел Чаушев от март 2007 година, когато му съставихме акт за дребно хулиганство. След едно ПТП той скочи срещу мен и пак ми къса пагона. Когато му поисках документите на колата, Чаушев заяви: "Ти си ебати и полицая, да не съм ухапал човек, ти ли ще оправиш България. Ти идиот ли си, какъв си". Продължи да ме обижда. Изблъска ме, хвана ме с дясната ръка за врата. В този момент аз го повалих, сборихме се на земята, дойде колегата Андон Яков, който в този момент охраняваше борбите. Заедно с него му сложихме белезниците и след 3-4 минути го прибрахме в патрулката, която пристигна в този момент. В патрулката от село Беласица до Районно управление на полицията в Петрич Чаушев продължаваше да обижда и да се заканва с думи от стила на: "Като свалиш униформата, ще се срещнем, ще ти отрежа главата". Беше ми разкъсал служебната риза и държателя на пагона, както и потника, това заяви полицаят Стоянов. Неговият колега Андон Яков, който също бе свидетел по случая, потвърди показанията му. Показанията потвърдиха и служителите на КАТ Костадин Лазаров и Гременов. Подсъдимият беше в нетрезво състояние, държеше се грубо, нарече Стоянов посерко, каза полицаят Лазаров, а колегата му Гременов твърдеше, че Чаушев нарочно не е вкарвал достатъчно количество въздух в дрегера и по този начин е дал негодна проба. Полицаите три пъти се опитали с дрегер да вземат проба за съдържанието на алкохола от подсъдимия Чаушев, но и трите опита се оказали некачествени. Предложили му да даде кръвна проба, но Чаушев отказал.

Като свидетел беше разпитана и Станка Коцинова от село Беласица, както и жителят на Беласица Филчев, които потвърдиха показанията на полицаите.

Роднини на Чаушев обаче, които бяха допуснати като свидетели по искане на адвокат Златкова, изложиха друга версия. Симона Стаменова от село Първомай заяви: Бях очевидец на случилото се. Полицаят дърпаше Чаушев. Аз се възмутих от това, което ставаше. Тръгнах към двамата, но когато стигнах, те вече бяха на земята. Не съм чула Павел да обижда полицая.

Мариана Цекова, съседка на бабата на Чаушев в село Беласица, заяви пред съда, че отначало Андон Яков е скочил върху Чаушев и го е ритал с крак, след това Яков и Стоянов и двамата са го ритнали три-четири пъти, докато Чаушев лежал на земята.

Дафинка Карадакова от Петрич припомни, че през 2007 година за пръв път са възникнали негативни отношения между полицая Стоянов и Павел Чаушев. Аз не съм очевидец на случая от 20-ти в центъра на село Беласица, но бях очевидец през март 2007 година. Полицаят тогава би Чаушев. Това му е способ, да си поудря хората, заяви Карадакова

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: