Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
21-годишна красавица е заподозряна в кражбата на "БМВ" от двора на полицията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:45 / 13.07.2010Коментари (0)373
© Blagoevgrad24.bg
Очарователната дъщеря на бившия полицай от Криминална Валери Тодоров - Моника, вчера официално бе обявена за общодържавно издирване. Тя е заподозряна като извършител на кражбата на автомобила, изчезнал неусетно под носа на полицаите на РПУ - Дупница от служебния им паркинг в задния двор на полицията. Вчера около 16 часа полицаите в РПУ - Дупница напразно очакваха Моника да се появи, след като нейни близки бяха уведомени за действията на дознатели, криминалисти и прокуратурата.

Издадохме постановление за арест на 21-годишната Моника Кръстева, съобщиха от полицията в Дупница. Крайната мярка е предприета поради нежеланието на момичето да окаже съдействие за разкриване на истината по назначената проверка на бялото БМВ Х5, управлявано от нея, поради съмнения за извършена интервенция върху номера на рамата на автомобила. Разследващият полицай, който е издал постановлението, поема своята отговорност за това, коментира бащата на Моника, доскорошен полицай от отдел "Криминален" на РПУ - Дупница Валери Тодоров. За мен това е парадоксално, автомобилът не е нито мой, нито на дъщеря ми. Случвало ми се е и на мен да шофирам кола на приятел или познат, да прекося два пъти града или да измина по-дълго разстояние. Това не може да е обстоятелство, уличаващо в престъпление, по силата на което да бъда арестуван. Но всеки взема решения и отговаря за последствията, каза бащата и предаде, че дъщеря му не се укрива, а семейството не е получило призовка.

Четирима полицаи нахлуха в апартамента ми и заявиха: Дошли сме да арестуваме дъщеря ти. Това стана в събота, разказа Валери Тодоров и обяви, че дъщеря му днес или утре ще бъде на разположение на дознателя по делото г-жа Фотева. Нямам доверие на колегите от Криминална. По случая е образувано досъдебно производство, затова дъщеря ми ще отговаря пред дознанието, а не пред полицаите от Криминална, категоричен беше бащата вчера.

Междувременно от Криминален отдел на полицията съобщиха, че заповедта за арест е свързана с изявление на Моника пред тях, че е във финансови отношения със собственика на автомобила, чието първо име е Атанас и за когото се знае, че е строителен предприемач.

Няма такова нещо, каза баща й, няма финансови отношения между двамата, доколкото съм запознат. Автомобилът БМВ Х5 беше задържан за проверка. Той е с немски контролен номер и полицаите забелязали, че е управляван от 21-годишната Моника, за което "Струма" завчера подробно информира. Първоначално полицаите се усъмнили, че автомобилът е краден. Вчера при извършена проверка от експерти категорично е установено, че по номера на рамата на автомобила има интервенция, за което е изготвена справка. Автомобилът е иззет от разследващ полицай, като за извършените неотложни следствени действия е уведомен дежурният прокурор, пише в бюлетина от вчера на ОДП - Кюстендил. Говорителят на прокуратурата Емил Павлов заяви, че обвинението не е уведомено за откраднатото БМВ Х5 от двора на полицията. За същата кола в Районна прокуратура има образувано досъдебно производсво за пренабиване на номерата и наблюдаващ прокурор е Радослава Митева. От полицията не са уведомили прокуратурата, че междувременно колата е била открадната от двора на полицията, уточни Павлов. В полицейския бюлетин се разказва обстойно, че на 10.7.2010 година към 5,30 часа от постовия полицай пред РПУ - Дупница е подаден сигнал, че автомобилът липсва от мястото на съхранение. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия по установяване на автомобила и е открит изоставен на пътя в посока град Ихтиман. От директора на ОД на МВР в Кюстендил Георги Джоглев е разпоредена проверка, която ще приключи на 16.7.2010 г. Длъжностните лица, допуснали инцидента, дежурен постови полицай Георги Николов и оперативният дежурен на РПУ са отстранени от длъжност, като е образувано досъдебно производство по член 230 от Закона за МВР. Полицаите не са уволнени. Съдбата им е в ръцете на проверяващите. Те са дали обяснение, че са заспали в 6 часа сутринта. Крадецът още не е установен.

Вчера собственици на бензиностанции, на ведомства, за които от полицията предполагат, че имат камери, бяха призовани в РПУ - Дупница, за да съдействат за разкриването на крадеца на автомобила. По камерите обаче до този момент не е заснета нито колата, нито водачът.

Не е ясно защо автомобилът е изоставен край Ихтиман.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: